Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Holčička (8) v Pardubicích vyrazila na výlet: Do tmy se vydala úplně sama a lehce oblečená

Autor: jel - 
19. ledna 2022
10:46

Osamělá nalehko oblečená holčička upoutala v pondělí o půl sedmé večer pozornost náhodné kolemjdoucí, která zavolala strážníky. Když policisté dorazili, zjistili, že dívenka nehovoří česky. Museli se s ní proto domluvit posunky a nakonec ji dovedli domů. Ukázalo se, že se holčička vytratila, zatímco maminka spala.

Kolemjdoucí si všimla dívenky na autobusové zastávce a zaujalo ji, že je holčička sama a je zvláštně oblečená. Zavolala proto raději městskou policii. Když strážníci dorazili, dívenku si převzali. 

„Nastal ale další problém jménem jazyková bariéra,“ informovali strážci zákona na sociální síti. Po nějaké době se jim naštěstí podařilo s děvčátkem domluvit posunky. „Holčička naštěstí pochopila, co asi strážníky zajímá, vzala jednoho z nich za ruku a vydala se mezi domy, kde ukázala na jeden ze vchodů.“

Tam sousedé potvrdili, že dítě skutečně v tomto domě bydlí. Ukázalo se, že dívenka vyrazila na výlet v momentě, kdy její maminka spala. Policisté jí holčičku předali, případem se nicméně bude ještě zabývat sociální odbor.

Video  Jak pomoci při pohřešování dětí?  - Videohub
Video se připravuje ...

binddy ( 19. ledna 2022 20:37 )

Kdyby šlo o menší dítě tak do pěti, šesti let, tak to bych se podivila, že rodiče něco dost zanedbali, ale holčička v 8 letech by měla mít už dost svého rozumu na to, že nemůže takhle sama po tmě k večeru chodit po ulicích sama a málo oblečená a to i když máma usnula. Může to být zanedbání, třeba máma pila, nebo na ní kašle, ale taky nemusí a maminka se mohla chvíli natáhnout a prostě usnula.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání