Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Kuriózní případ ze silvestrovských Pardubic: Tříletá holčička se ztratila, nálezci ji vzali do baru

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: MP Pardubice)
Autor: pma, Policie ČR - 
7. ledna 2022
13:48

Teprve tříletá dívenka se během silvestrovské noci vydala hledat svého tatínka. Během bujarého veselí si jí všimli kolemjdoucí, kteří malou tulačku vzali do přilehlého podniku, odkud zavolali policii. Ta holčičku posléze vzala na služebnu, kde jí udělali čaj a pustili pohádky. Zhruba po dvou hodinách si dívenku na noc vzala domů její babička.

Příběh se šťastným koncem se odehrál během posledního dne minulého roku v Pardubicích. Tříletá holčička se těsně před silvestrovskou půlnocí toulala městem v ulici Devotyho, kde hledala svého tatínka. Naštěstí si jí všimli kolemjdoucí, kteří ji vzali do blízkého baru, odkud zavolali strážce zákona.

Policii po příjezdu na místo samozřejmě zajímalo, jak se dívenka sama na ulici ocitla. „Holčička kolegům řekla, že byla doma s tatínkem, šla spát a když se vzbudila, myslela si, že je táta pryč. Proto se ho rozhodla jít hledat,“ uvedla ve zprávě mluvčí Policie ČR Markéta Janovská.

V domě se svítilo, ale nikdo neotvíral

Malá tulačka si naštěstí pamatovala, kde přesně bydlí. Na zvonku bylo skutečně uvedeno příjmení jejího otce, nicméně na zvonění nikdo nereagoval. Policisté si všimli, že v okně, v údajném bydlišti holčičky, se svítí. Na to malá reagovala tak, že tam nechala svítit ona. Strážci zákona se nakonec rozhodli situaci vyřešit tak, že objedou s dívenkou ve voze přilehlé ulice, a pokusí se rodiče najít. „Mezitím operační důstojník nasměroval policisty opět k domu, ve kterém měla holčička bydlet. Nacházel se tam muž, který se o malé ztracené holčičce dozvěděl a který znal ji i její rodiče. Díky němu se nám podařilo sehnat kontakty na oba rodiče, kteří spolu nežijí,“ popsala průběh případu mluvčí.

Teplý čaj, pohádky a čekání na rodiče

Během dalších telefonátů a shánění rodičů pardubičtí policisté převezli holčičku na služebnu. Tam jí uvařili čaj, pustili pohádky a čekali, až se rodiče a přivolaná sociální pracovnice dostaví. Za necelé dvě hodiny se rodiče, pracovnice OSPOD ale i dívenky babička na služebně objevili a celý případ měl nakonec dobrý konec. Po dohodě se strážci zákona si holčičku k sobě na noc vzala babička.

„Věříme, že malá princezna brzo na svůj novoroční noční výlet zapomene a bude mít radost jen z ozdoby z policejního vánočního stromečku, kterou dostala,“ dodala Janovská.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání