Ve středu se hrdina k houštině uprostřed lesa s Blesk.cz vrátil. Místo je přitom na opačnou stranu než Malinová hora, kde v pondělí policisté v rojnici dívenku hledali.

„Její bratr pak ale popsal, že holčička se nejspíš vydala hledat rodiče na opačnou stranu, určil i místo, kde se naposled viděli. My pak vytipovali nové lokality, kudy mohla jít,“ vzpomínal hajný. Ještě v úterý ráno přitom kontroloval posed, kde nejspíš děvčátko přenocovalo.

Video
Video se připravuje ...

Hajný Martin Semecký o záchraně ztracené Julie (8) z Německa. Romana Vébrová

Prázdný posed                                  

„Nikdo tam v té chvíli nebyl. Předpokládáme ale, že se tam na noc mohla schovat,“ uvedl s tím, že děvče mělo suché a čisté šaty i boty. Za zvukem pily do míst, kde pracoval jeden z dělníků, ale Julia nešla. „Možná se bála toho hluku, třeba ji rodiče učili, že nemá chodit k cizím lidem. Když se před námi objevila, byla vyděšená, nejspíše si tam i chvíli lehla, tráva byla uválená,“ řekl Martin.

Rychle dal malé Julii svoji bundu a s kolegy pátrači ji nesli v náručí asi 700 metrů k autu. Poté ji převezli k záchrance, která dívenku odvezla do nemocnice.

Strašidelný les

Holčička má za sebou děsivý zážitek. Noc v hustém, divokém lese by rozhodila i dospělého, a malá Julia tam strávila hned dvě.

Je obdivuhodně statečná, pro dítě to musí být strašidelný les. Slyšíte, jak šumí listí, praskají větvičky, pohybují se tu prasata, jeleni, v noci houkají puštíci, je slyšet výr. Za úplného ticha slyšíte přicházet zvěř na 100 metrů, a mráz, který byl, zvuky ještě zintenzivní,“ popsal Semecký.

Pátrací premiéra  

Pátrání po Julii bylo prvním, kterého se účastnil. Je velmi rád za šťastný konec. „Přeju jí dlouhý, šťastný život, a ať nezanevře na les, nemusí se jej bát. Ale ať se pohybuje v místech, která zná, nebo ať jde s někým, a hlavně si dobře pamatuje cestu," vzkázal dívence hajný.

Osudný výlet

Rodina byla v neděli na Čerchově na výletě, ale ujel jim poslední autobus, tak vyrazili pěšky dolů. Děti skotačily před rodiči, jenže na rozcestí odbočily a rodiče se vydali rovně. Dva chlapce, bratra dívky (6) a bratrance (9), pak potkal německý turista, a tak se vrátili k rodičům. Holčička Julia ale dlouho nebyla k nalezení...

Fotogalerie
28 fotografií