„Daří se jí relativně dobře,“ řekl v Regensburgu mluvčí hornofalckého policejního ředitelství Josef Weindl. Noc dívenka strávila na vyhřívaném lůžku, protože byla po dvou chladných nocích, které strávila venku v lese, podchlazená.

„Nejsou na ní patrná žádná vnější zranění,“ dodal Weindl s tím, že Julie komunikuje, ale zatím je dost zamlklá. Protože to stav dovolil, byla dívenka ve středu propuštěna z nemocnice, uvedl portál Idowa.de. Julinku si tak mohli rodiče odvézt domů.

Poděkování německé strany

Okresní hejtman z Chamu Franz Löffler poděkoval všem záchranným složkám na německé i české straně za jejich neúnavné úsilí. „Mnoho hodin strachu a nejistoty je za námi a pátrání díky bohu skončilo pozitivně,“ řekl Löffler.

Bavorský Červený kříž v Chamu na facebooku uvedl, že se jednalo o největší přeshraniční akci, jaká se kdy v této oblasti uskutečnila. „Skutečnost, že se podařilo dítě najít, se rovná zázraku,“ řekl v úterý odpoledne Tobias Muhr z Červeného kříže.

Už ztrácel naději

Dívka z Berlína zmizela v neděli pozdě odpoledne během rodinného výletu v německo-českém pohraničí. Při hře se Julie, její bratr (6) a bratranec (9) rodičům ztratili. Záchranáři nejprve našli oba chlapce.

Julinku ale hledaly stovky pátračů i dobrovolníků tři dny. V lese prožila dvě mrazivé noci. Až v úterý odpoledne lesník Martin Semecký objevil dívku poblíž České Kubice.

„Přiznávám, že už jsme neměli příliš velkou naději. Když jsme ji uviděli, nemohli jsme uvěřit vlastním očím, že je to vůbec možné a že je v pořádku,“ řekl Semecký.

Video
Video se připravuje ...

Policisté, hasiči a další složky pátrají na Domažlicku po pohřešované Julii (8) z Německa. Romana Vébrová