Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Chlapec (14) se v Pardubicích propadl ledem: Jiní lidé tam vesele bruslili dál!

Tenký led na Matičním jezeře v Pardubicích. Propadl se do něj čtrnáctiletý chlapec.
Tenký led na Matičním jezeře v Pardubicích. Propadl se do něj čtrnáctiletý chlapec.  (Autor: MP Pardubice)
Autor: DH - 
17. ledna 2022
13:11

Pardubičtí strážnici měli v neděli o práci postaráno. Museli z jednoho z jezer ve městě vytahovat čtrnáctiletého chlapce. Ten se totiž rozhodl, že vyzkouší tloušťku ledu, kterým se následně propadl. A nebruslil tam sám.  

Současné studené počasí svádí mnohé odvážlivce na ledové plochy, což způsobuje nárůst zásahů bezpečnostních složek, jako je policie, strážníci či hasiči. Několik incidentů se odehrálo i během uplynulého víkendu a jeden z nich i v Pardubicích.

Na tamním Matičním jezeře se totiž pár lidí rozhodlo vyzkoušet tloušťku ledu a vydat se na brusle, což se ukázalo jako velice špatný nápad. „Do Matičního jezera se právě propadl 14letý bruslař, který se na vlastní kůži přesvědčil, že síla ledu již skutečně nezaručuje bezpečný pohyb. Hlídka strážníků jej celého mokrého odvezla domů a pro dalšího už tam snad nepojedeme,“ uvedla MP Pardubice na svém facebookovém účtu.

Policie mimo jiné v příspěvku vzkazuje všem obyvatelům Pardubic, aby nevstupovali na ledové plochy ve městě. I po propadnutí ledem se totiž údajně našla hrstka těch, kteří na jezeře dál bruslili. Led na Matičním jezeře má přitom v současné chvíli tloušťku maximálně 2 centimetry. Pro bezpečný pohyb odborníci doporučují sílu ledu minimálně 12 centimetrů.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání