Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Chlapci se v Ústí nad Orlicí propadli ledem do rybníka: Kolemjdoucí je vytáhli větví

Autor: jel - 
27. ledna 2021
12:32

V ohrožení života se octli v pondělí dva asi desetiletí chlapci z Ústí nad Orlicí. Propadli se totiž pod led do rybníka Pod Duklou. Vše naštěstí dobře dopadlo. Promrzlé kluky zachránili místní ještě před příjezdem hasičů.

O události informovali hasiči z Pardubického kraje na svých facebookových stránkách. „Chlapci ve věku asi 10 let nedbali varování kolemjdoucích a na ledovou plochu vstoupili,“ uvedli s tím, že se do studené vody propadli zhruba deset metrů daleko od břehu.

Místní obyvatelé, kteří to viděli, nezaváhali a nejen že přivolali zdravotníky, ale duchapřítomně se sami okamžitě pustili do záchrany dětí. Pomocí větve tak chlapce vytáhli ještě dříve, než dorazila pomoc. „Za to jim patří poděkování. Chlapce si do péče převzali zdravotníci,“ napsali hasiči v příspěvku a přidali také varování.

„V této době, kdy jsou teploty přes den nad nulou, již nedoporučujeme pohybovat se na zamrzlých vodních plochách,“ dodali. Vyzvali také, aby rodiče na skutečnost, že led v současnosti nemusí být tak pevný, jak vypadá, upozornili především své děti. Zamrzlým rybníkům a jiným vodním plochám se proto raději vyhněte.


VIDEO: Hasiči trénovali, jak vytáhnout tonoucího z ledové vody.

Video  Hasiči cvičili v ledové vodě.  - Hasiči Varnsdorf
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání