Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Dva kraje, dvě honičky: Ani jeden z šoférů neměl řidičák, jeden byl zdrogovaný

Autor: VaB - 
23. ledna 2021
11:44

Dva odlišné kraje, zato naprosto stejné scénáře ujíždění. Na Orlickoústecku se policistům snažil pláchnout řidič červeného passatu, avšak bezvýsledně. V Liberci se o to pokusil řidič fordu, taky neuspěl. Oba řidiči měli zákaz řízení. Podívejte se na videa z honičky.

Hlídka policistů si 18. ledna v Lanškrouně na Orlickoústecku všimla známého vozidla. Díky jejich místní znalosti měli podezření, že by za volantem červeného passatu mohl sedět řidič bez řidičáku. 

Policisté se rychle otočili a dali řidič znamení, aby zastavil. Jenže ten místo brzdy šlápl na plyn a začal ujíždět. Ujíždění mělo ale rychlého konce a honička skončila v Pivovarnické ulici. „Po zastavení policisté již na nic nečekali a za použití hmatů, chvatů a pout ho zajistili,“ uvedla policejní mluvčí Lenka Vilímková.

Za volantem seděl čtyřiadvacetiletý muž, který má zadržený řidičský průkaz. V minulém roce ho policisté přistihli třikrát za volantem ve stavu, kdy tam neměl co dělat. Jednou řídil pod vlivem návykových látek, dvakrát se testu na drogy odmítl podrobit. Stejně tak učil i 18. ledna. 

Video  Řidič se snažil ujet policistům v Lanškrouně.  - Policie ČR
Video se připravuje ...

Ujížděl ulicemi Liberce

Stejný scénář, jiné město. Liberečtí dopravní policisté v neoznačeném vozidle se v druhém lednovém týdnu rozhodli zastavit řidiče fordu. Kdo by čekal, že řidič zastaví, spletl by se. Opět šlápl na plyn a začal ujíždět. 

Řidič, zřejmě pod velkým tlakem, vjel do slepé uličky. Navíc najel na led a nepodařilo se mu zastavit a naboural do brány. „Policisté, kteří byli vozidlu neustále na dohled, nedali 27letému řidiči prostor k tomu, aby se od vozidla vzdálil. Okamžitě jej na místě zadrželi,“ popsal policejní mluvčí Vojtěch Robovský.

I tento řidič měl pravděpodobně důvod k tomu, aby se policistům pokusil ujet. „Při kontrole mužových dokladů policisté zjistili, že 27letý muž z Liberecka má vyslovený platný zákaz řízení motorových vozidel, a to až do roku 2022. Provedená dechová zkouška na přítomnost alkoholu v jeho dechu byla negativní, zatímco test na drogy vykázal pozitivní nález látek amfetamin a metamfetamin,“ dodal Robovský.

Řidič skončil v policejní cele a policisté mu sdělili podezření ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí, za který mu v případě odsouzení může hrozit trest odnětí svobody až na dvě léta. 

Video  Řidič se snažil ujet policistům v Liberci.  - Policie ČR
Video se připravuje ...

wilddog ( 23. ledna 2021 14:52 )

To je jen čekání až někoho tihle primitivové pod vlivem drog zabijou. Fakt nechápu, že ještě není zavřenej.

offline ( 23. ledna 2021 14:03 )

Nedá se někde zjistit, kolik řidičů má aktuálně zákaz řízení? Abychom si udělali představu, když 99% z nich jezdí vesele dál, kolik gaunerů je každý den na silnicích...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání