Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Vražda Adriany (†29) na Bali: Smrtící zbraň si expřítel přivezl ze Slovenska, tvrdí tamní média

Autor: ran - 
22. ledna 2021
13:05

Žili spolu v exotickém ráji na Bali a měli se brát. Před měsícem se ale Slovenka Adriana (†29) se svým přítelem Lorensem Parerou rozešla. Snažil se vztah znovu obnovit, když za ní opakovaně chodil s prosíkem. Ona byla neoblomná. Jeho poslední návštěva skončila tragicky. Vzal si s sebou totiž nůž, který si dle místních médií přivezl z jednoho z pobytů na Slovensku. Adrianu našli ubodanou v kaluži krve.  

Policie z vraždy podezřelého Papuánce Lorense Pareru (31) zadržela ve středu 20. ledna. Strážci zákona jednali rychle, Adrianina expřítele zadrželi jen dvě hodiny poté, co se o vraždě dozvěděli. Na tiskové konferenci balijská policie v pátek seznámila zástupce médií i s některými dalšími podrobnostmi případu. 

Podle webu balijského deníku Tribune-Bali prý Adriana přítele dvakrát pozvala na Slovensko. Podle dostupných informací měl zemi jejího původu skutečně navštívit.  Naznačují to fotky v zasněžené krajině, na nichž vysmátý Parera dovádí s psíkem. A nůž, kterým měl Parera bývalou přítelkyni ubodat, si měl údajně přivézt právě ze Slovenska!

K vraždě došlo necelý měsíc po rozchodu. Důvodem Adrianina odmítnutí pokračovat ve vztahu bylo, že měl Parera dlouhotrvající problémy s alkoholem. Měl se třikrát omluvit a slíbit, že se polepší, Adriana ovšem jeho snahu o znovunavázání vztahu nepřijala. 

Oba pracovali v turistickém rezortu. Parera jako řidič motorového člunu, Adriana pracovala jako manažerka, toho času v režimu home office. Naposledy před tragédií se spolu viděli na jeho adrese Jalan Pengiasan III, č. 88, v jižní části Denpasaru, hlavního města Bali.

Kromě podezřelého policie zajistila také motorku Kawasaki ER250 spolu s červenou přilbou, oblečení patřící Parerovi a rozbitý mobilní telefon značky Samsung. Ten policisté našli pohozený nedaleko domu, kde Adriana zemřela. Černý nůž, o kterém se policie důvodně domnívá, že byl k činu použit, našli také pár kroků od místa činu v křoví.

Vyšetřování nadále probíhá, čeká se na výsledky pitvy. „Jelikož jde o cizince, čekáme, až proběhne pitva. Musíme získat souhlas rodiny a velvyslanectví,“ uvedl pro média zástupce policie. Rodina Adriany je nešťastná. „Stále to nedokážu strávit. Cítím neskutečný hněv a smutek,“ řekl její bratr. Svou sestru popsal jako šikovnou a hodnou ženu. „Byla to od malička nejúžasnější sestra na světě,“ dodal.  

ingmarie ( 22. ledna 2021 13:40 )

Kulturní rozdíly mohou být smrtelné

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání