Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Fotbalistovi nečekaně selhalo srdce: Jakub (†27) umíral před očima své rodiny

Autor: jžk - 
18. ledna 2021
18:46

Mladý manželský pár Jakub (†27) a Patrícia (27) se dali dohromady v roce 2013, své ano si řekli před dvěma lety. Dokonce se jim narodil syn. Jejich sny na společný život však zmařilo náhlé úmrtí živitele rodiny.

Patrícia je nyní na všechno sama. Přišla o svou lásku, jistotu a otce malého Jakubka (1). Do té doby zdravý a sportovně založený Jakub Hodulík z Horných Orešian na Slovensku zemřel náhle, pravděpodobně na selhání srdce. Napsal o tom slovenský zpravodaj Nový čas.

Fotbalista sportem žil, svého času dokonce trénoval mládež v rodném městě. Nikomu hlava nebere, proč tak aktivní mladý muž odešel tak náhle. V osudný pátek se celá rodina vydala na návštěvu k Jakubovým rodičům a návštěvu doprovázela dobrá nálada. „Najednou manžel odpadl. Všichni jsme se mu snažili pomoci, zavolali jsme záchranku, ale už bylo pozdě,“ vzpomíná na nejhorší okamžik jejího života mladá vdova.

I přes snahu záchranářů zemřel Jakub před očima jeho nejbližší rodiny. „Zkolaboval a bylo po něm. Jsme z toho všichni hotoví, stále tomu nemůžeme uvěřit. Jakub dokonce chodil každý rok na pravidelné prohlídky na kardiologii a nikdy mu nic nenašli,“ popsal situaci bratr zesnulého s tím, že se pravděpodobně jednalo o srdeční arytmii. „Ale nezkoumali jsme to, Jakuba nám to už stejně nevrátí…“ dodal.

Patrícii už milovaného muže nikdo nevrátí. Mladá rodina si plánovala růžovou budoucnost, chtěli si vzít hypotéku a postavit vytoužený dům. Nyní se musí o synka, kterého Jakub miloval celým svým srdcem, vdova starat sama, a protože je na mateřské dovolené, nemá ani dostatečné příjmy. Klub TJ Iskra Horné Orešany se proto rozhodl podat nešťastné ženě pomocnou ruku.

Založili jsme transparentní účet, kam mohou lidé posílat dobrovolné příspěvky. Chceme takto pomoci v nelehké době Jakubově rodině. Přišli o živitele a Patrícia je nyní navíc na mateřské. Jakub se dlouhodobě věnoval klubu jako hráč i trenér, teď je řada s pomocí na nás,“ uvedl předseda TJ Iskra Horné Orešany Miroslav Bujalka.

Zkušený záchranář Vít Samek vysvětlí tři základní příznaky, které jsou naprosto typické pro mrtvici.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

nika70 ( 18. ledna 2021 21:14 )

Paní bude mít ještě i vdovský důchod a sirotčí. To zase není až tak málo. A domeček bych si přála taky, ale bohužel...

Zobrazit celou diskusi