Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Pes v Nechanicích vážně pokousal chlapce (9): Majitel ho loni poštval proti dítěti

Ilustrační foto.
Ilustrační foto.  (Autor: profimedia.cz)
Autor: ČTK, VaB - 
22. ledna 2021
10:28

Pes se v Nechanicích uvolnil a vážně pokousal teprve devítiletého chlapce. Policie z činu viní muže, který psa nezajistil. Už v minulosti měl ale problémy, jednou psa poštval na nezletilou dívku nebo proti stádu srnek.

Královéhradecká policie obvinila muže z ublížení na zdraví z nedbalosti v souvislosti s červnovým útokem jeho psa na devítiletého chlapce. Incident se stal v Nechanicích na Královéhradecku. Dvaadvacetiletému muži hrozí až jeden rok vězení. ČTK to sdělila mluvčí policie Iva Kormošová. 

Policie muže viní z toho, že dostatečně nezajistil svého psa plemene pitbulteriér. „Muž před jednou prodejnou nechal uvázaného svého psa a šel nakoupit. Pes se z úvazu uvolnil, doběhl před ním utíkajícího chlapce a pokousal ho. Než stihl majitel vyběhnout z obchodu a zareagovat, pes způsobil dítěti v pravé ruce a noze 16 ran," uvedla Kormošová.

Chlapec utrpěl poranění, které si vyžádalo hospitalizaci. „Poranění v případě hlubších kousnutí mohla vést k bezprostřednímu ohrožení jeho života," uvedla policie.

Obviněný muž měl v souvislosti se svým psem problémy již v minulosti. Podle policie psa poštval proti nezletilé dívce, proti stádu srnek a v dalším případě pes vnikl na sousední pozemky. „Tyto tři případy se staly také loni a všechny byly řešeny v přestupkovém řízení," uvedla Kormošová. 

Video  Jak zastavit krvácení. Rady záchranáře Víta Samka  - Petr Němeček/ CNC
Video se připravuje ...

pepen ( 22. ledna 2021 13:03 )

Já bych přál z celého srdce těm kdo uděluje ty tresty -aby psy pokousali vážně jejich děti a nebo někoho z rodiny !!!!!Pak by to určitě nebyl jen přestupek...idioti !!!!!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání