Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Dívku (15) v České Lípě srazila na přechodu škodovka: Řidič od nehody ujel, ale našli ho

Aktualizováno -
26. listopadu 2021
20:03
Autor: rc - 
25. listopadu 2021
20:01

Jen pár kroků dělilo dívku (15) v České Lípě od bezpečí chodníku, ovšem zničehonic se k přechodu přihnalo auto a prudce do dívky narazilo! Řidič zastavil a zeptal se jí, jak se cítí, a pak odjel pryč. Začala po něm pátrat policie. Nakonec pomohli pozorní svědci.

Šokující nehoda se stala v pondělí 22. listopadu v České Lípě na Liberecku. Patnáctiletá dívka přecházela přechod na Děčínské ulici. Ulici přecházela od Okresního soudu směrem k České spořitelně a byla pár kroků od chodníku. Tam se už ale nedostala.

„Chybělo jí už jen pár kroků k tomu, aby se dostala na chodník, když do ní najel neznámý řidič osobního vozidla značky Škoda Felicia. Dívku náraz prudce odmrštil a potom dopadla na zem,“ informovala v prohlášení policejní mluvčí Ivana Baláková s tím, že po nárazu řidič zastavil a rozběhl se k dívce, aby se ujistil, že je v pořádku.

„Když viděl, že nemá žádné zjevné zranění, přestal se o ni zajímat a odjel,“ uvedla mluvčí a dodala, že tím se řidič dopustil hned tří přestupků. „Jeho přestupkové jednání spočívá v tom, že především ohrozil chodce na přechodu, nesetrval na místě nehody a nehodu policii neoznámil. Za to mu hrozí sankce ve správním řízení,“ vysvětlila mluvčí. Dívka byla po nehodě v šoku.

„V tomto stavu mu řekla, že žádné zranění nemá. Vzhledem k tomu, jak nehoda probíhala, ale bylo minimálně z morálního hlediska žádoucí, aby se o ni postaral lépe, například tím, že jí zavolá sanitu, a nebo, že s ní počká na rodiče. Namísto toho si domů odkulhala sama a na prohlídku k lékaři ji na traumatologickou ambulanci převezla až její matka,“ dodala mluvčí.

Muže hledali policisté, kteří ve čtvrtek zveřejnili výzvu, aby se jim ozvali případní svědci. To se skutečně stalo a o den později mohli výzvu odvolat. „Děkujeme svědkům, kteří se ozvali na naši výzvu související se spolupátráním po řidiči osobního automobilu, který měl srazit na přechodu pro chodce v České Lípě 15letou dívku. Vozidlo se nám na základě poznatků od občanů podařilo vypátrat a nyní již probíhají standardní úkony prověřování celé události ze strany kolegů z Dopravního inspektorátu v České Lípě,“ sdělili v pátek.

TV Nova řidiče vypátrala. „Žádná krev, šahám jí na nohu. Říká, že dobrý. Tak šla domů sama,“ hájil se. Podle jeho partnerky má problémy se zrakem. „To je konečná. On špatně vidí,“ prohlásila.

Dívka utrpěla lehčí zranění a po řidiči začala pátrat policie, která zveřejnila šokující video nehody. Na něm je vidět, jak se dívka ještě po nehodě vzpamatovává na chodníku a pak odchází kulhavým krokem pryč.

Video  Dívku (15) v České Lípě na přechodu srazila Škoda Felicia. Policie pátrá po jejím řidiči, který od místa nehody ujel.  - Policie ČR
Video se připravuje ...

padrino ( 27. listopadu 2021 18:47 )

Přesně,čuměla do mobilu a myslela si,že řidič zastaví.Ale absolutní přednost neměla.

nazor ( 26. listopadu 2021 01:31 )

Já teda chodce pouštním, ale mám trochu pocit z toho videa, ze na těm prechod vstoupila dost těsně před autem a asi myslela, ze zastaví.

UFO1 ( 25. listopadu 2021 21:51 )

pravděpodobně Covid řídici,snížená pozornost.dnes podobna nehoda....

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání