Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Řidič nakažený koronavirem se snažil ujet policistům: O tři dny dříve řídil pod vlivem marihuany

Autor: jel - 
19. listopadu 2021
17:53

V pondělí večer chtěla hlídka policistů v Petrovicích na Královéhradecku zastavit vozidlo ke kontrole. Řidič Suzuki před nimi však začal ujíždět. Daleko se nedostal, v zatáčce nezvládl řízení a havaroval. Policisté ho zadrželi, neměl v krvi drogy ani alkohol, byl však covid pozitivní.

Jak informovala mluvčí policie Iva Kormošová, řidič policistům neujížděl daleko. Po pár metrech totiž nezvládl levotočivou zatáčku a skončil v příkopu. „Policisté za použití donucovacího prostředku - namířené střelné zbraně zajistili 26letého řidiče. Ve vozidle jel sám, žádné zranění neutrpěl a ani třetí osobě nezpůsobil žádnou škodu. Dechovou zkoušku i orientační test na drogy měl negativní,“ sdělila Kormošová. Dodala, že muž měl nicméně pár hodin starý pozitivní test na koronavirus, o jehož výsledku byl informován prostřednictvím sms.

Ukázalo se také, že řidiče zastavila jiná hlídka o tři dny dříve, kdy řídil pod vlivem marihuany. Navíc policistům předložil propadlý řidičák. Přestupky, kterých se muž dopustil, předali policisté k došetření správnímu orgánu. Kriminalisté nyní vyšetřují, zda se muž nedopustil trestného činu šíření nakažlivé nemoci. Za ten by mu mohlo hrozit až 6 let vězení.

Video  Řidič (26) ujížděl policistům, měl totiž koronavirus: Skončil v příkopě  - Policie ČR
Video se připravuje ...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání