Všem, kteří pamatují Československou televizi za dob socialismu, se do paměti jistě zaryly zábavné televizní pořady jako Šest ran do klobouku či Dva z jednoho města. Oba měli jedno společné – tehdejší moderátorskou hvězdu Pavla Lukeše, který nyní ve věku 77 let zemřel, jak oznámilo rádio Impuls na svých facebookových stránkách.

Se známým moderátorem se osud nemazlil. V minulosti bojoval se stejným typem rakoviny jako Karel Gott (†80), tedy s nádorem mízních uzlin. „Dal jsem si velkého panáka a zvažoval, co bude, jak bude,“ vzpomíná na chvíle, kdy mu lékaři řekli, že je vážně nemocný. Bývalý moderátor říká, že měl štěstí na skvělou ošetřující lékařku. Ta mu řekla, že bude muset podstoupit operaci.

„Byl problém s tím, že už předtím jsem si vypěstoval trojnásobný bypass a nikdo netušil, jak to srdce bude reagovat při další narkóze a další operaci. Lékařka mi ale řekla, že na operaci musím, jinak mám před sebou dva tři měsíce života,“ vzpomíná Lukeš. První chemoterapii absolvoval v pražském Motole. Tam mu prý lékařka řekla, že ho z toho dostane. „A to člověka nakopne,“ říká Lukeš, který nakonec nemoc zdárně porazil.

Další těžká rána přišla na Nový rok 2015. Když se probudil, zjistil, že je jeho manželka mrtvá. Selhalo jí srdce. „To bylo hrozné, byla to největší rána v mém životě,“ svěřil se tehdy Blesku s pocity spojenými se ztrátou milované ženy Hanky, se kterou žil dlouhých 48 let.

VIDEO: Legendární moderátor Pavel Lukeš zemřel: Před lety se probudil vedle mrtvé manželky!

Video
Video se připravuje ...

Legendární moderátor Pavel Lukeš (77) zemřel: Před lety se probudil se vedle mrtvé manželky! Zuzana Bubílková, Lukáš Červený

Fotogalerie
8 fotografií