O nejhorším okamžiku v životě Lukeš vůbec poprvé promluvil v pořadu Blesk.cz Koho čas vzal s moderátorkou Zuzanou Bubílkovou (63). Čtyřicet osm let žil bývalý moderátor se svou milovanou ženou Hanou, než mu ji z náruče vyrvala smrt. A to velice krutým způsobem.

Když se letos na Nový rok probudil, zjistil, že je jeho žena mrtvá. Selhalo jí srdce! „To bylo hrozné, byla to největší rána v mém životě,“ říká oblíbený moderátor zjihlým hlasem, v němž je dosud cítit velká bolest.

Ani téměř po roce nedokáže zapomenout. „S tím se pořád těžko smiřuji. Snažím se alespoň zalévat kytky z piety, udržet byt tak, jak ho měla ona,“ smutní a s ním i jeho pejsek, který stále hledá paničku.

„Hlídá si mě, abych mu nezmizel i já,“ dojímá Lukeš, jehož životním motorem zůstává práce. Pořád totiž pro různé televize vymýšlí soutěže, které diváky baví. A má i jeden sen. „Ještě bych chtěl něco zkusit moderovat,“ doufá.

Prodělal rakovinu

Pavel Lukeš také bojoval se stejným druhem rakoviny jako Karel Gott. „Dal jsem si velkého panáka a zvažoval, co bude, jak bude,“ vzpomíná na chvíle, kdy mu lékaři řekli, že je vážně nemocný. Bývalý moderátor říká, že měl štěstí na skvělou ošetřující lékařku. Ta mu řekla, že bude muset podstoupit operaci.

„Byl problém s tím, že už předtím jsem si vypěstoval trojnásobný bypass a nikdo netušil, jak to srdce bude reagovat při další narkóze a další operaci. Lékařka mi ale řekla, že na operaci musím, jinak mám před sebou dva tři měsíce života,“ vzpomíná Lukeš.

První chemoterapii absolvoval v pražském Motole. Tam mu prý lékařka řekla, že ho z toho dostane. „A to člověka nakopne,“ říká Lukeš, který nakonec nemoc zdárně porazil.

Zábavná soutěž Šest ran do klobouku

Pořad ČST patřil ve své době k velmi oblíbeným i díky účasti známých osobností. Čtyři páry soutěžících odpovídaly na zábavné dotazy moderátora Pavla Lukeše. Za každou správnou odpověď obdrželi míček, kterým se poté trefovali do velkého skleněného klobouku, dokud nevyšla vítězná dvojice. Soutěž Šest ran do klobouku se vysílala čtyři roky.

Podívejte se na Koho čas vzal už teď na webu Blesk.cz!
Video
Video se připravuje ...

Legendární moderátor Pavel Lukeš (71): Tragický šok! Probudil se vedle mrtvé manželky! Zuzana Bubílková, Lukáš Červený

Fotogalerie
8 fotografií