Všeuměl českého hvězdného rybníčku se narodil těsně po Vánocích, 27. prosince 1936 V Brně. Na FAMU vystudoval obor filmová a televizní publicistika, svou kariéru v médiích odstartoval v roce 1967 v Armádní redakci Československé televize, kde se Saskií Burešovou uváděli čtrnáctideník Poštovní schránka. Tam setrval do normalizace.

V 70. letech Hrubeš působil jako umělecký vedoucí a konferenciér, uváděl například koncerty Václava Hybše a Ladislava Štaidla (†75). Hrubeš byl hudebně nadaný, s trumpetou a banjem doprovázel dechový soubor Velkopopovická Kozlovka.

V roce 1985 se vrátil do televize a moderoval tehdy velmi populární pořad Kavárnička dříve narozených, o pět let později se pak vrátil k pořadu Hovory H ještě po dvaceti letech. V téže době psal pro Marii Rottrovou scénáře k pořadu Dostaveníčko pod věží.

Eduard zažil největší slávu moderováním úspěšné zábavní show Tak neváhej a toč, která se vysílala v letech 1997-2007 a poté krátce na podzim 2010. Televizi po ukončení pořadu vyměnil za rozhlas a nadále se věnoval oblíbené dechovce.

Eduard byl jednou ženatý. S bývalou televizní kostýmní výtvarnicí Blankou (†70) vychovával dceru Blanku. V roce 2012 prodělala Hrubešova žena těžkou mozkovou mrtvici, po které oslepla a nemohla chodit. Po roce a půl dlouhém boji na následky onemocnění zemřela. Eduard se s manželčinou smrtí nikdy nevyrovnal.

VIDEO: Eduard Hrubeš z Neváhej a toč: Vyčítám si manželčinu smrt!

Video
Video se připravuje ...

Eduard Hrubeš (79) z Neváhej a toč: Vyčítám si manželčinu smrt! Zuzana Bubílková, Petr Soukup

Fotogalerie
16 fotografií