„Současná omezení v souvislosti s pandemií nám zatím umožňují uskutečnit vlastní obřad pouze v počtu 15 osob včetně oddávajících, takže nemáme možnost pozvat ani celou rodinu,“ vysvětlovali novomanželé už na svatebním oznámení, které vypadalo skutečně romanticky: jeho dominantou byly růžové růže a motto „proměníme naši lásku v manželství“.

Na veselce chtěli mít původně Bohuš Matuš a Lucie Palkaninová na 50 hostů, vládní opatření jim to ale neumožnila. Ženich byl však nad věcí. „Chci si hlavně Lucinku vzít, protože to měla se mnou moc těžký,“ vysvětloval Blesku. Není divu, i na svatbě se nechal slyšet, že se „nikdy nechtěl ženit a mít dítě, ale pak přišla Lucie a vše se změnilo“.

Jak ženich, tak i nevěsta byli před svatbou pořádně nervózní. Dokonce se dodržela tradice, aby se před obřadem dvojice nemohla vidět. Říká se přece, že to nosí smůlu... Pár, který aktuálně bydlí v pronajatém bytě v pražských Bohnicích, tak trávil noc každý sám. „Spal jsem asi jenom hodinu a pouštěl jsem si na uklidnění písničky Karla Gotta a Waldemara Matušky. Ale moc to nepomohlo. Většinou když je nejhůř, uklidní mě Felix Holzmann, ale ani ten tentokrát nezabral...“ usmíval se ženich.

Problém usnout před veselkou měla i Lucinka. „V noci jsem skoro nespala, usnula jsem asi jenom na dvě hodinky. Bohoušek navíc včera upekl výbornýho králíka, měla jsem ho ráno ještě k snídani, takže si teď přijdu trošku tlustá...“ stěžovala si nevěsta. Nebyla to ale pravda, ve svatebních šatech jí to neskutečně slušelo. Všechny dámy, které ji poprvé spatřily v šatech málem princeznovských, zalapaly po dechu. Vypadala naprosto báječně.

Zpočátku jim obřad zkomplikovala nepřízeň počasí, později se ale vše odehrálo přesně tak, jak mělo. Svatební sliby si ženich s nevěstou vyměnili v altánku, pouze před rodinou a hrstkou těch nejbližších přátel, a jejich první novomanželské políbení doprovázela písnička Stín katedrál v podání Petra Muka (†45).

VIDEO: Takhle si řekli své „ano“!

Video
Video se připravuje ...

Svatba Bohuše Matuše a jeho Lucinky Petr Macek

Na veselce, kvůli níž si Bohuš nechal natetovat vlasy, aby vedle své o téměř 30 let mladší partnerky nevypadal příliš staře, pochopitelně nemohla chybět jejich dcerka Natálka (5 měsíců), oblečená v rozkošné růžové šatičky a s čelenkou na hlavičce, a také svědci.

V případě Matuše se této odpovědné funkce chopil známý muzikálový producent František Janeček (76), Lucii šla za svědkyni zpěvačka Monika Sommerová (33), s níž Matuš účinkoval v muzikálu Fantom Opery a kterou s Lucinkou pojí dlouholeté přátelství. Mezi hosty se objevil i producent Oldřich Lichtenberg (58) - v jeho muzikálu Láska nebeská, který bude mít co nevidět premiéru, Bohuš hraje.

Od 15:00, tedy po skončení obřadu, v areálu Krtkova světa následoval raut, při kterém se, jak je zvykem, krájel dort. Svatební výzdoba byla laděná do něžných, růžových barev a růžové růže nechyběly ani v Lucinčině svatební kytici. Poté se nevěsta převlékla do něžných, opět růžových šatů. Mezi dary pro novomanžele se objevil i dárek trochu neobvyklý: nový vůz. „Budu chtít teď Lucinku naučit řídit, ale pro jistotu zatím na tom starém autě,“ plánoval si Bohuš.

Svatbu si mimochodem mladí manželé Matušovi vymysleli tak šikovně, že je nebude stát ani korunu! Podle zpěvákových vlastních slov se domluvili se zlatnickou firmou, která jim zajistila „hodně drahý snubní prstýnky zcela zadarmo“, pár nemusel platit ani za svatební šaty pro nevěstu. „Máme to úžasný štěstí, že ne každý nás odsuzuje,“ krčil rameny představitel vikomta Raoula z výše zmiňovaného Fantoma Opery, či hraběte Krolocka z Plesu upírů. Nic je nestálo ani místo, kde se veselka konala - i majitel dětského parku je pohostil ze známosti.

Jak to půvabné nevěstě během jejího velkého dne slušelo, když si například se svým vyvoleným vyměňovala prstýnky či pózovala pro fotografy, jichž bylo na obřadu možná více nežli příbuzných a známých, se můžete podívat do naší galerie. A jak proběhne svatební noc? „Mám nějaký plán, ale ten nikomu neřeknu,“ culila se tajemně Lucinka.

VIDEO: Bohuš Matuš a Lucinka: První políbení

Video
Video se připravuje ...

Bohuš Matuš a Lucinka: První políbení Petr Macek

Fotogalerie
322 fotografií