„Samozřejmě, že výhru dostala zvířátka, jak jsme slibovali,“ pochlubila se důchodkyně Pavla Čechotová (63) z Rumburka, které v březnu Trhák Blesku nadělil rovných 10 tisíc korun. „Nakoupila jsem jim hračky, pamlsky. Všechno jsme dali do nich. Rozmazluji je, jsou jako moje miminka. Dostali hračky, granule, kapsičky,“ vysvětlila věrná čtenářka Blesku, která nejprodávanější české noviny kupuje od samého začátku.

„Blesk čtu od doby, kdy začal vycházet. Strávila jsem 31 let na poště, jako bývalá pošťačka jsem noviny roznášela. Blesk jsem kupovala ale i domů,“ vysvětlila. Dnes si svůj den bez oblíbeného čtiva dokáže jen těžko představit. „Manžel Jiří každé ráno dojde pro Blesk. Já vstanu, udělám si kafe a vrhnu se na čtení,“ popsala svůj denní rituál.

„Nejdřív vždycky luštím Sudoku. Pak začnu číst od poslední stránky a čtu úplně všechno i sport. Dokud Blesk nepřečtu, nevyhodím ho,“ dodala. „Vynechala jsem jenom, když jsem byla v nemocnici. To mi ale manžel doma noviny schovával,“ dodala. S Trhákem Blesku bývalá doručovatelka vyhrála úplně poprvé! „Když mi s výhrou volali, nemohla jsem tomu uvěřit,“ popsala svůj šok.

Peníze šly na zaplacení pohřbu

S Miroslavou Skuhrovou (73) ze Slavkova u Brna, jarní výherkyní 50 000 korun v Trháku se život nemazlí. Vyhrané peníze, si bohužel neužila vesele. „V tentýž den, kdy nám přišla výhra na účet, mi umřel manžel. Peníze tak padly vlastně na zaplacení pohřbu,“ svěřila se Blesku zarmoucená paní.

Mamince čtyř dětí a babičce šesti vnoučat milovaný manžel chybí. „Nejhorší je to večer. Byli jsme jedno tělo a jedna duše. Zhubla jsem dvanáct kilo. Nad vodou mne ale drží hlídání vnoučátek,“ řekla.

Přes veškerý bol ze ztráty milovaného muže, ví, že musí žít dál. Dokonce se chystá na podzim trochu se rozptýlit i Trhákem. „To víte. Blesk si kupuju dál. Dvacet let, každý den. A budu hrát. Tentokrát i za mého muže,“ dodala.

Oslava i hodinky

Číst pravidelně deník Blesk se vyplatilo Josefu Buchtovi (56) z Rašova. Stačilo pak trochu štěstí a v DENNÍ HŘE získal 10 000 Kč. Výhru si rozumně rozdělil. „Proběhla oslava s kamarády, ale na tu celá výhra nepadla. Musel jsem pochopitelně podarovat vnoučátka a několik tisícovek putovalo na opravu rodinného domu,“ řekl Blesku Josef, který se živí jako silničář. A za soutěživost odměnil i sám sebe. „Konečně jsem si pořídil nové hodinky, mám obrovskou radost,“ svěřil se s tím, že hrát bude rozhodně znovu. „Kdo ví, třeba se na mě štěstí opět usměje,“ dodal Josef.

Nová dlažba

Neuvěřitelnou radost z Trháku měla Hana Harcová (72) z Jeseníků. Po letech mohla z výhry 10 tisíc rekonstruovat dlažbu v chodbě, kterou poničila povodeň.  Dlažba v chodbě už byla podle slov Hany na odpis. „Když přišla v roce 1997 povodeň, dostalo se tam bláto a to už nešlo pryč,“ popsala výherkyně, která se nyní těší z čerstvé renovace. „Peníze jsem nechtěla nijak rozhazovat, už nejsem na nějaké velké slavení, s penězi se musí především nakládat rozumně,“ dodala babička šestnáctiletého vnoučka, kterého podarovala. „No co vám budu říkat, už se těším na další kolo. Trhák všem doporučuju,“ uzavřela Hana.

Vyhrajte i vy

Nejsnadnější hra Blesku se vrací! A Trhák přináší skvělé novinky. Kromě výher a nových slev, které objevíte hned po odtržení kuponu na titulní straně, můžete po registraci kuponu do DENNÍ hry hrát o 10, nebo 50 tisíc na ruku, poukaz na letecký zájezd, kredit… Čtěte páteční Blesk. A hlavně – hrajte s námi Trhák.

Fotogalerie
6 fotografií