Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Premiéra filmu Prvok, Šampón, Tečka a Karel očima Iny T.: Módní zmar! Buranství Procházkové i Polákové

/
  • Premiéra filmu Prvok, Šampón, Tečka a Karel očima Iny T.: Módní zmar! Buranství Procházkové i Polákové
    10. srpna 2021 ● 05:00

    Dodržet dress code, ponechat si noblesu, jež dostojí stříbrnému plátnu, a zároveň se vyhnout stylistickým přešlapům. Zdálo by se, že denní chleba celebrit zahrnuje i etiketou posvěcený oděv na slavnostní uvedení filmů, i přesto je míra nevkusu domácích premiér vygradována do závratných výšin, což dokazuje i nedávno proběhlé představení filmu Prvok, Šampón, Tečka a Karel. 

    Typický módní zmar pak představují opakující se chyby v podobě džínových kalhot, outdoorových kousků, tenisek či naopak overdressed plesových šatů. Stále upřednostňované vlastní pohodlí a ležérnost zatím vítězí nad etiketou, což zrcadlí i výsledné tristní hodnocení příchozích.

  • 1.

    Jitka Schneiderová: Tentokrát to nevyšlo, známka 4

    Pravidelně se objevuje na nejvyšších stupních hodnocení tuzemských stylových žen, ale tentokrát to i přes zjevnou snahu nevyšlo. Vrstvený model sestávající z košilových šatů a přidané sukně od návrhářky Zuzany Kubíčkové je vskutku neotřelý, ale na Schneiderové nefunguje. Slupka sukně stejného odstínu vyzní jako zapomenutá zástěra a nositelce neprospívají ani příliš objemné rukávy, opticky notně přidávající na objemu.

  • 2.

    Martin Hofmann: Příliš civilní podání, známka 4

    Jako Luďan exceloval Martin Hofmann v seriálu Most, jenž trhal divácké rekordy, jako Karel ztvárňuje jednu z hlavních postav filmu, na jehož premiéru dorazil. Pro tuto příležitost zvolil rozhalenku košile, vykukující z dobře sedícího separátního saka, tmavé modré džíny s černým opaskem a černé kožené tenisky na gumové podešvi. Příjemný civilní outfit představující tuzemskou klasiku se hodí na tiskovku, nikoliv na slavnostní, dress code vyžadující premiéru, kam džíny a tenisky jednou provždy nepatří. 

  • 3.

    Monika Absolonová: Brázda šik elegance, známka 1-

    Pouzdrové šaty, umně prezentující křivky postavy i štíhlá ramena, tenký pásek podtrhující útlý pas, řasené balónové rukávy, jež jsou efektním detailem. Ač zpěvačka Absolonová dorazila na premiéru o berlích a se zlomenou nohou, v puristické, přesto šik róbě vyzněla její štíhlá postava a i přes svůj prozatímní handicap vylučující střevíce na jehle, slavnostní příležitosti dostála. Jediné, co bych vytkla, je příliš velká kabelka na řetízku, jenž měla být vzhledem k události subtilnějšího rázu.

  • 4.

    Barbora Poláková: Tenisky jsou sloučením neslučitelného, známka 3

    K pracovní kombinéze odkazující overal od Beaty Rajské s véčkovým výstřihem a dominantními, maskulinními rameny je přes svůj letní vzhled zajímavým a rafinovaným kouskem vyznívajícím strohostí a pánským stylem, oscilujícím mezi ležérností a formálností. Avšak mezi absentující elegantní prvky patří krom jiného obutí, jež mělo být zřejmě malou rebélií, sloučením neslučitelného, míjející se účinkem, neb vzhledem k události, stylingu i etiketě jsou tenisky jednoduše křupanstvím.

  • 5.

    Marika Procházková: Módní přešlap premiéry, známka 5

    Bavlněné, ve výstřihu doplněné šaty tzv. vodou, kapsami a délkou dlaň nad kotník, na zádech sportovní batoh, v pase uvázaná bunda a nepochopitelný tuzemský zvyk, na předloktí usazený respirátor. Pelmel Mariky Procházkové bez špetky elegance, stvrzující nerespekt vůči společenské události, upřednostnění vlastního pohodlí nad etiketou a dress-code, ale též nulový vkus. Tady škála buranství opět ční nad obvyklým průměrem.

  • 6.

    Sharlota: Retro připomínka Marilyn Monroe nevyšla, známka 3-

    Půvabná raperka Sharlota na poli módním často svádí bitvy končící její prohrou, a i tentokrát je její model značně nasnadě. V základu jednoduché, boky obtahující, od kolen do rozvolněného zvonu se rozšiřující šaty prezentující jak křivky, tak ňadra v hlubokém výstřihu představují prozatím nejjednodušší a stylově nejčistší outfit, který vynesla. Avšak opět volila model, jenž nevládne vysokou kvalitou zpracování, což mu ubírá na bodech stejně jako retro střih. Beztvará stříbrná kabelka zasluhuje vyměnit za elegantnější variantu, taktéž hřmotné řetězy na krku bojující s výrazným líčením o pozornost.

  • 7.

    Daniela Kolářová: Nedostojí slavnostnímu rázu, známka 4

    Ani herecká legenda Daniela Kolářová netrefila dress code slavnostní premiéry a místo společenské, příležitosti odpovídající róby, zvolila ryze civilní bavlněné šaty s nařasením kapes, asymetrickou spodní částí a obřím potiskem, jež cílí k ležérnosti. Trefou pak není ani modrá kožená torna přes rameno a černé vycházkové baleríny s páskem přes nárt, jež přílišnou uvolněnost outfitu, zapovídající klasickou eleganci, pečetí.

  • 8.

    Kristýna Leichtová: Absence vkusu i míry odhalení, známka 5

    Hvězda divácky úspěšných seriálů Kristýna Leichtová jistě oplývá talentem hereckým, ale svými outfity dokazuje, že módními nikoliv. Transparentní, podprsenku servírující, nad pupík zavázaná košile, maxi sukně s vysoko nad stehno končícím rozparkem, černý vyšívaný bomber a kabelka na extra dlouhém popruhu. Odhalená bříška se sice vrací, ale tento trend musí být používán opatrně, dávkován s mírou a vkusem, který tady ve všech ohledech absentuje.

  • 9.

    VIDEO A GALERIE

    VIDEO: Premiéra filmu Prvok, Šampón, Tečka a Karel: Podívejte se, jak to vypadalo na červeném koberci

    Video
    Video se připravuje ...

    Premiéra filmu Prvok, Šampón, Tečka a Karel: Podívejte se, jak to vypadalo na červeném koberci Bontonfilm

    Fotogalerie
    39 fotografií

Diskuse k článku Přidat názor
Počet komentářů: 8

nick55: Panoptikum. Na co si ty naše se.eblity hrají ?

(10. 08. 2021 18:18)

baronessa: A já bych vytkla gramatiku "kabelka, JENŽ" - kabelka je ženského rodu, takže JEŽ.

(10. 08. 2021 11:19)

balcarova3: zcela souhlasím. Kdo určuje pravidla co je a není vkusné - hezké... je to jen něčí názor a jiný může mít ten názor opačný. Za mě- je mi uplně jedno jestli se někomu líbí či nelíbí jak chodím oblékaná. Je to moje věc a potřebuji se v tom cítit dobře. To je pro mne důležité. Tuhle dámu v kšiltovce s umělou ofinou neznám a zajímalo by mne kolik za ty urážky bere.

(10. 08. 2021 10:45)

ingmarie: Až na Absolonovou to vypadá spíš , že se sešly selky na venkovské pouti než na slavnostní premiéru nového filmu.

(10. 08. 2021 09:54)

arbitr: Velmi mě baví kritika oblečení od lidí, kteří sledují módní trendy, ale o vkusu toho moc nevědí. "Módní policie" je někdy k smíchu, někdy k politování. Jde o názor, který by měl být soukromý a neurážet.

(10. 08. 2021 07:32)
Zobrazit celou diskusi
Články odjinud

Dnešní horoskopy