Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Ina T. hodnotí letní kreace celebrit: Sekretářka Partyšová, katastrofa Soukalová a urputná Trávníčková!

/
  • Ina T. hodnotí letní šaty celebrit.
    26. června 2021 ● 05:00

    Jako základní kámen letního šatníku představují šaty jednoduchý způsob odívání, u něhož nemusíte tvořit komplikované kombinace. Ať už volíte romantické, sportovní, upnuté či volné, preference jsou zcela na vás a vašem životním stylu. Nejdůležitějším kritériem je jejich střih, který musí odpovídat specifikům figury, protože stejně jako šaty dokážou pozitivně podtrhnout vaše křivky, umí jim naopak i fatálně uškodit.

    Ač univerzální návod na výběr šatů nikdy existovat nebude, je pár bodů, které je při výběru žádoucí dodržet. Důležité je vědět, jak chcete v šatech vypadat, což vám pomůže úspěšně dojít k cíli.

    • Šaty volte podle své figury, ne podle toho, jak na fotce sedí modelce.
    • Mějte reálná očekávání. Šaty nezvládnou zázraky, ale vhodný střih, barva a vzor o pár kil i centimetrů promění výslednou siluetu. Napoví vám, jaký mají mít šaty střih.
    •  Při nákupu musíte vědět, co chcete podtrhnout a co případně upozadit.
    • Nikdy nevybírejte střih, u kterého by vám bylo vidět spodní prádlo. Pokud se šaty mají nosit bez podprsenky, ale vy ji nosit potřebujete, šaty nekupujte. Výsledek by byl tristní.
    • U výšky přestřižení či zavinutí se vždy řiďte výškou svého pasu.
    • Každá postava je vhodná pro letní šaty.

    Velká prsa & boky:

    Nevýhoda velkých ňader je, že vám opticky přidávají neexistující kila, cílem je tedy opticky vyvážit postavu pomocí střihu a dodat figuře útlý pas. Často doporučované zavinovací šaty můžou být, ale nesmí se zavinovat hned pod ňadry, neb by vám přidaly na objemu. Střihově by měly odpovídat nejužšímu místu vašeho pasu. Dobře vyznějí i áčkové střihy s lehce nabranou sukní, které odvádí pozornost od plnějšího hrudníku. Véčkové výstřihy u košilových šatů vám prodlouží krk, fungují i nepříliš hluboké hranaté výstřihy.

    Chlapecká postava & malá ňadra

    I zde je cílem zdůraznit pas a dodat siluetě vyváženost. Využít k tomu můžete nabírání, volány, žabičkování a vše, co dodává postavě objem. Střihy typu baby doll, pouzdrovky se zvýrazněným pasem, řasení v oblasti hrudníku i boků, široké áčkové sukně. Funguje i vracející se střih peplum či použití velkých, pohled vábících vzorů v místě, kam chcete dodat křivky.

  • 1.

    Gabriela Partyšová: Jako vedoucí kanceláře to nevychytala - 3-

    Problémem univerzálních a relativně slušivých pouzdrovek je fakt, že můžou vyznít jako memento stejnokroje sekretářek. Šaty musí být natolik zajímavé, případně ozvláštněné doplňky, aby nepůsobily tuctově a nezaváněly sešívačkami a tiskárnou. Projmuté a tělo kopírující černé pouzdro protnuté příliš volným modrým páskem plus do podobného odstínu otrocky sladěné lodičky jsou zosobněním výše zmíněného a zároveň jsou prohrou nositelky, která dojem nevylepšila ani na večer příliš velikým psaníčkem.

  • 2.

    Gabriela Soukalová: Katastrofa v podobě bot - 4

    Bývalá biatlonistka má kvůli rychle se měnící figuře náročnější výběr šatů. Přes tuto komplikaci však ve střihu příliš nechybuje a volí řasení, jež přestřižením pod prsy přes dmoucí se břicho opticky tvoří mašli. Materiál však vyžaduje důkladnější žehlení parou a nelze nezmínit, že modrý odstín je vůči hřejivé zrzavé barvě vlasů příliš studený. Když už výrazná barva, daleko vhodnější by k vlasům byla petrolejová či smaragdová. Největším přešlapem jsou však vysokou platformou jištěné bílé tenisky, patřící mezi bizarní a dávno zašlé trendy, které se na poli módy neměly nikdy objevit.

  • 3.

    Berenika Kohoutová: Barva prádla je rušivým elementem - 3

    Pro jejich střih je jim přisuzována davová slušivost, ale u zavinovacích šatů záleží především na střihu pasu. Bílá bříza stylu Kohoutové sedí, ač svým over size střihem a neplihnoucím materiálem přidává objem v oblasti ramen i boků. Víc mě však dráždí zpod látky vystupující kontrastní tmavé prádlo, které mělo být tělové. Černé sandály letní styl následují, ale hadí kabelka je k charakteru šatů značně nešťastná. Lépe by vyzněla taška z mořské trávy či juty souznící s přírodním materiálem outfitu.

  • 4.

    Tatiana Dyková: Pozor na detaily - 3

    S volány u krku a v průramcích, jemným růžovým odstínem a romantickým závanem puncované maxi šaty jsou pohodlnou letní variantou. Ač jsem zastánce nošení tenisek téměř ke všemu, pár ryze sportovních modrých tenisek s pruhy a pryžovou platformou představuje s šaty nesmyslné spojení a spolu s ezo náušnicemi prokazují, že cit pro kombinování jejich nositelce stále chybí. Páskové sandály, mules či baleríny by byly vůči stylu šatů podstatně přívětivější.

  • 5.

    Monika Trávníčková: Chtělo by to trochu sofistikovanosti - 4

    Manželka filmového herce, jejíž vztah aktuálně plní společenské rubriky, pravidelně vymetá nejnižší bodování módní policie - a ani dnes se její model nevyhne výtkám. Široký, z módy vyšlý opasek na úvaz, černé vzorované silonky, příliš světlé mokasíny a urputná snaha o černo-hnědou fúzi prezentují marné módní úsilí, kterému naneštěstí chybí špetka sofistikovanosti. Základ v podobě midi šatů je použitelný, ale styling nadějné vyhlídky zabil.

  • 6.

    Petra Nesvačilová: Nařasené rukávy jsou stále in - 2-

    Ani letos trend objemných rukávů neustává, jen variuje své zvětšující se řasení, což je prvek, který preferuje i herečka Nesvačilová. Volný střih šatů od švédské značky Lindex, jenž upozaďuje detaily figury, jí sedí. Stejně jako zrak vábící kanárkový odstín hrající si s barvou vlasů. Romantizující prvky rukávů i nabírání v pase dobře kontrastuje s over size střihem, podobně jako hnědá sedlová kabelka. Dramatickým omylem jsou však kotníkové boty typu koně, které nejen že jsou již v tomto podání pasé, ale ani se šaty se je skloubit nepodařilo.

  • 7.

    Anna Slováčková: Retro odér nutně potřebuje vyvážit - 3-

    Herečka známá z oblíbeného TV seriálu patří k zástup těch, jenž s módou i po letech v branži zápolí. Přičemž její boj neustává ani u florálním motivem zdobených šatů, které bazírují na ženských křivkách, přičemž se utápí v silném romantickém odéru. Ten by vyvážila další vrstva, v podobě křiváku či ležérního saka, stejně jako změna oxfordek za stylově kontrastnější boty dodávající nečekaný efekt současného. Neboť v současném znění Slováčková nechtěně působí svým retro vzhledem jako z nepovedeného filmu pro pamětníky.
  • 8.

    Taťána Makarenko: Monochromní nuda - 4

    Košilové, pravidelným vzorem perforované šaty s řadou zlatých knoflíků nechávají mini délkou vyznít dlouhé obnažené nohy a ve výstřihu napěchovaná umělá ňadra. Na pohled pro jistou cílovku jistě líbivá monochromatická variace, v detailech módní kultivovanost postrádá. Přičemž umocňuje pocit, že lokální modelky oblékají na světové trendy či dobrý vkus zapomínající uniformu, u které hraje prim jen snaha být sexy.
  • 9.

    Andrea Tögel Kalivodová: Neforemný pytel evokující šaty - 5

    Roky následuje brázdu lady stylu, která odpovídá jejím křivkám i pozici operní pěvkyně. Tělo obepínající pouzdrové šaty tentokrát vystřídaly beztvaré, košilové šaty s límečkem, jejichž rádoby netradiční, záchvaty epilepsie vzbuzující potisk násobí nelichotící neforemnost šatů. Jako celebrita pohybující se v ohnisku pozornosti by také měla pohlídat kvalitu svých doplňků, jelikož okopané lodičky a designem zastaralá kabelka módní dojem značně zhoršují.

     

  • 10.

    Kateřina Mátlová: Chybí trochu jedinečnosti - 3

    I ona oblékla všeobecně oblíbené košilové šaty kombinující krajku, řasení v pase a ležérně vyhrnuté rukávy. Růžová propínací říza do půli lýtek je jistě pohodlným kouskem, svojí průměrnosti však nijak neoslní, a nikterak jí nepomohlo ani dost sporné, přes trup na dlouhém popruhu zavěšené červené pouzdro mobilu a k němu ladící náušnice. Decentnější šperky by byly příhodnější a možná by dodaly  absentující kapku jedinečnosti, která celku schází.

  • 11.

    Galerie

    Na další fotky zmiňovaných dam, a především na jejich módní výstřelky, se můžete podívat do naší galerie.

    VIDEO:Těhotná Mátlová: Tátovi Lubomírovi (†79) to před smrtí říct stihla 

    Video
    Video se připravuje ...

    Těhotná Mátlová: Tátovi Lubomírovi (†79) to před smrtí říct stihla David Turek, Mária Rušínová

    Fotogalerie
    141 fotografií

Diskuse k článku Přidat názor
Počet komentářů: 3

jajas: No ta hodnocení, co má kdo na sobě mne nikdy moc nebraly, nosím co mi vyhovuje, ale je fakt, že od té doby, co je "IN" nosit k letním šatů botasky se nestačím divit ani ušima....Kdo si v parném létě vezme k lehkému oblečení taková bagančata? Dyť se těm ženským musí potit nohy, ne? Kdyby to nebylo "IN", tak si to žádná nevezme....ani by ji to nenapadlo, ale holt mˇoda někdy postrádá zdravý rozum....

(26. 06. 2021 08:01)
Zobrazit celou diskusi
Články odjinud

Dnešní horoskopy