Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Summit G7 očima Iny T.: Monochromatická Macronová, „růžovka" Bidenová a moc vycpaná Kate!

/
  • Móda na Summitu G7.
    28. června 2021 ● 05:00

    Světová pandemie, podpora chudých zemí v očkování i vzdělávání dívek. Výběr témat summitu velkých světových ekonomik odpovídá aktuálním palčivým otázkám zahrnujícím i dramatickou realitu klimatických změn, která se projevila i v rámci plánování setkání. Ač britský premiér Johnson tvrdil, že bude summit G7 ročníkem s nejmenší uhlíkovou stopou, politici dorazili v soukromých letadlech, za což si vysloužili kritiku nejen médií, ale i známé aktivistky Grety Thunbergové.

    U podobných politických sešlostí můžeme sledovat nejen zjevné mocenské boje, ale i ty nenápadné, konající se na poli módním. Pro některé přítomné, jako Jill Bidenovou či Carrie Johnsonovou, se jednalo o první událost tohoto druhu a očekávání vůči jejich volbě outfitu byla vysoká. Jiní, jako Briggite Macronová či vévodkyně Kate, už mají svojí pozici na piedestalu stylu poměrně jistou. Samotná sešlost pak byla plná protikladů. Na jedné straně róby luxusních domů, na druhé outfity z půjčovny poukazující na udržitelnost a enviromentální tématiku. Jako by se rozpor témat a reality obtiskl i do outfitů všech přítomných, aby nám ukázal, nakolik se plánování změn liší od opravdové odpovědnosti za přijetí klimatické krize.

  • 1.

    Brigitte Macronová: Monochromatický komplet boduje 1-

    Pouzdrové, ke krku uzavřené šaty, odhalující dobře tvarovaná lýtka, překrývá vlněný dvouřadý kabát s kapsami s patkou a klasickou klopou. Na tenké jehle stavěné střevíce Louis Vuitton dodávají drobné Macronové výšku a subtilní tmavé psaníčko je vhodným a nenápadným doplněním celku.  Monochromatický komplet dokazuje, jak snadné je vytvořit efektní Trés chic syntézu bez zbytečných komplikovaných odboček, jež nevedou k cíli. Škoda jen zbytečného a nepřirozeného opálení, které jí, dovolím si tvrdit, přidává roky.

  • 2.

    Vévodkyně Kate: Skvělá barva, ale střih prošel s drobnou výtkou 1-

    Jako válku odstínů s podtextem boje o pozornost bych označila setkání Kate Middletonové s Jill Bidenovou, které proběhlo při návštěvě místní školy. Obě zvolily výrazné barvy, ve kterých chtěly vyniknout, ale byla to právě Kate, kdo v pomyslném boji vyhrál volbou pouzdrových u krku řasených šatů Alexander McQueen doplněných páskem v identickém odstínu malinové, který podtrhl štíhlý pas. Jedinou chybou jsou dominantními vycpávkami podložená ramena, která zdůraznila už tak úzké boky, a zavdala tím optické, celkem zbytečné asymetrii figury.

    Boris a Carrie Johnsonovi (vlevo) + Emanuel a Brigitte Macronovi.
    Autor: Profimedia.cz

  • 3.

    Jill Bidenová: Příliš dlouhé rukávy to kazí 2

    Ač byla Dr. Bidenová na své první zahraniční cestě, přehlédnutelnou se rozhodně nestala. Od pasu přiléhavého živůtku do áčkové sukně se rozšiřující bílé skater šaty značky Akris doplnila ostře růžovým sakem L'Agence s podšívkou s florálním motivem a Valentino lodičkami. Zatímco šaty sedí perfektně, sako má příliš dlouhé rukávy a jejich ohrnutí není pro ženu jejího postavení vhodným řešením. Výtka míří též k absentujícím silonkám, jež by zakryly pigmentové skvrny. Přes drobné chyby je však vidět její vývoj od předvolební kampaně, kdy jsem jejími často příliš předměstskými modely nadšená nebyla.

    Jill Biden a Kate Middleton
    Autor: Profimedia.cz

  • 4.

    Carrie Johnsonová: Vypůjčené šaty jí nesvědčí 3-

    Pod drobnohledem kritiků se na summitu ocitla především nezkušená manželka premiéra Borise Johnsona, která se spolu s ním stala hostitelkou pozvaných lídrů.  Johnsonová, která se věnuje enviromentálnímu aktivismu, outfity pro setkání nekoupila, ale vypůjčila. Její volba zdůrazňuje, nakolik si stojí za svým přesvědčením o ekologičtějším přístupu a zároveň tím nahrála i tématu summitu. Lídry pak vítala ve fuchsiových splývavých šatech z hedvábí, jež sice oslňovaly barvou, ale bohaté sklady přidaly nositelce na objemu kolem pasu stejně jako přes prsa a výsledný dojem bych i kvůli neupravenému účesu nazvala rozpačitým. Především totiž postrádám jistý prvek formálnosti a elegance, který kvůli výše zmíněnému absentuje. Od médií si pak Johnsonová vyslechla kritiku za přizvání malého synka pro účely focení a též společenského prolomení ledů, což se nesetkalo s pochopením veřejnosti.

    Boris a Carrie Johnsonovi (vlevo) + Emanuel a Brigitte Macronovi.
    Autor: Profimedia.cz

  • 5.

    Boris Johnson: Katastrofa nesedícího obleku 4

    Ani britský premiér v obleku zrovna neomamoval, a to z toho důvodu, že nesedí jeho specifické postavě. Johnson s nekonfekční figurou potřebuje úpravy na míru, které se jeho obleku zjevně nedostaly. Jak jinak totiž vysvětlit plandavé, boky a stehna zvětšující volné kalhoty i beztvaré, ramenům stejně jako hrudníku neodpovídající sako. Boris Johnson tak nejen outfitem, ale i neupraveným účesem s pozicí premiéra vizuálně nekoresponduje a jako hostitel se tak, co se obleku týče, zbytečně shodil.

    Boris a Carrie Johnsonovi (vlevo) + Emanuel a Brigitte Macronovi.
    Autor: Profimedia.cz

  • 6.

    Královna Alžběta II.: Outfit pro čajový dýchánek se povedl 1

    I královna poctila světové lídry svojí přítomností a pro příležitost setkání s Joe Bidenem oblékla jemně se do áčka rozšiřující tubu šaty s florálním pastelově růžovo-zeleným motivem. Na ten navazoval stylizovaný květ na růžovém klobouku a nechyběl ani klasický, třemi řadami perel tvořený náhrdelník či pompézní diamantová brož. Královna na první větší veřejné akci od dubnového pohřbu manžela vypadala spokojeně a dobře zvolený model jí dodal na svěžesti a eleganci. Biden po společné schůzce prozradil, že se ho královna ptala na Putina a čínského prezidenta, což však Alžběta, nerada slyšící, když někdo prozrazuje osobní povahu jejích rozhovorů, ponese zřejmě s velkou nelibostí.

    Královna Alžběta II.
    Autor: Profimedia.cz

  • 7.

    Angela Merkelová: Stereotypní nuda 3-

    Německá kancléřka je proslulá svým až roboticky stejným oblékáním, reflektujícím zavedenou rutinu šetřící čas. Její osobní dress-code tkví v barevném, nejčastěji tříknoflíkovém blejzru a tmavých kalhotách na puky. Mění se jen v detailech a odstínech saka, které vyjadřují jistý rituál. Pro národní události nosí uklidňující zelenou, pro zahraniční cesty, kde chce dát najevo sílu a moc své země, obléká rudou. Tomu by odpovídal i model ze summitu G7, kde červeno-černé spojení volila pro setkání s ostatními lídry. Ač nehodlám podceňovat konstantní styl oblékání Merkelové, věřím, že se lze oblékat i bez ztráty času méně stereotypně, přičemž styl a vkus utrpět nemusí.

    Angela Merkel.
    Autor: Profimedia.cz

  • 8.

    Justin Trudeau: Chce to nový doplněk 3

    Díky svým na míru šitým oblekům bývá označován za nejlépe oblečeného politika světa a obsese ponožkami, kterými často glosuje aktuální dění či dává najevo politický názor, ho dostává i do hledáčku módních magazínů. Modrý, perfektně střižený oblek byl mezi tmavými outfity jeho kolegů značným osvěžením, stejně tak rudá, vzorem zdobená kravata. Avšak snaha o barevný match s ponožkami vyznívá poněkud úporně a vzhledem k trendům i otřepaně. Možná to chce najít nový, neotřelý doplněk, neb vzorované ponožky jsou už passé.

    Justin Trudeau a Angela Merkel.
    Autor: Profimedia.cz

  • 9.

    Emanuel Macron: Příště více francouzského šarmu 2

    Se svojí konfekční velikostí si může dovolit zúžená slim fit saka a kalhoty kopírující siluetu. Na míru střižený, šedý oblek doplněný černou kravatou mu v ramenou i těle nepochybně sedí. Nad kotníkem krčící se kalhoty by mohly být kratší, ale to je defekt postihující většinu politiků, včetně těch tuzemských. Přesto bych od francouzského prezidenta, který si nechává šít oblečení pouze lokálně a za oblek platí kolem 35 000 Kč, čekala stylovější a případně barevnější volbu lépe proklamující módní základy země, která elegancí vyniká.

    Brigitte a Emanuel Macronovi.
    Autor: Profimedia.cz

  • 10.

    VIDEO: Módní kritička Blesku Ina T.: Lidi mi vyhrožují kvůli módě! 

    Video
    Video se připravuje ...

    Módní kritička Blesku Ina T.: Lidi mi vyhrožují kvůli módě! Markéta Reinischová, Lukáš Červený

    Fotogalerie
    95 fotografií

Diskuse k článku Přidat názor
Počet komentářů: 0

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Články odjinud

Dnešní horoskopy