Tématem rozhovoru se studentem medicíny Malonem Mukwendem pro magazín Time bylo nedostatečné množství informací o podobách různých nemocí u lidí s jinou barvou pleti než bílou.

„Má dcera Zahara, kterou jsem adoptovala z Etiopie, nedávno podstoupila operaci. Sestřička mi posléze řekla, abych se ozvala, pokud se dceřina kůže zabarví do růžova,“ uvedla Jolie, aniž by alespoň částečně nastínila důvod a druh prodělané operace.

„Mám děti z různých prostředí a vím, že když trpí vyrážkou, vypadá na každém z nich naprosto jinak. Ve zdravotní dokumentaci je ale výchozím bodem vždy bílá barva kůže,“ pokračovala Jolie, která je matkou dalších dvou adoptovaných dětí – syna Maddoxe (19), původem z Kambodže, a Paxe (17), který je z Vietnamu. S exmanželem Bradem Pittem (57) pak mají ještě tři vlastní potomky – dceru Shiloh (15) a dvojčata Vivienne a Knoxe (oba 12).

O zdravotních problémech svých dětí herečka poprvé promluvila letos v březnu. „Poslední dva měsíce jsme spolu s mou nejstarší Zaharou strávily na chirurgickém oddělení a poslední dny jsem sledovala její mladší sestru, jak podstupuje operaci kyčle,“ napsala v článku pro Times s tím, že ke zveřejnění informací dostala svolení dcer.

VIDEO: Účes podle Angeliny Jolie, který hravě zvládnete

Video
Video se připravuje ...

Účes podle Angeliny Jolie, který hravě zvládnete David Hanuš

Fotogalerie
79 fotografií