Během víkendové pochůzky po Václavském náměstí zažili městští strážníci poněkud bizarní situaci. Hlídku oslovil muž částečně oblečen do uniformy Policie České republiky a požádal je o asistenci při zjištění informací o osobě, která měla být převezena na záchytku. Strážníkům byl okamžitě podezřelý jeho zanedbaný vzhled a neúplný stejnokroj. Z jeho dechu byl navíc cítit alkohol, a tak 52letého muže požádali o předložení služebního průkazu.

Muž u sebe samozřejmě žádný neměl, a tak se vymluvil, že ho zapomněl doma. „Ústně ale nadiktoval svoje údaje. Bylo však nutné ověřit také jeho údajnou příslušnost ke státní policii,“ informovala mluvčí pražské městské policie Irena Seifertová. Muž hlídku dobrovolně na služebnu doprovodil. Službu konající policista pak jen strážníkům potvrdil jejich domněnku, že dotyčný u policie nepracuje.

„Muž se pak strážníkům přiznal, že se čas od času rád převléká do uniformy jak policistů, tak strážníků, a to ze zcela prozaického důvodu: Chce jezdit zdarma městskou hromadnou dopravou. Ve svém počínání ale nevidí žádný problém. Ten však k jeho nelibosti viděli strážníci. Jeho přestupkovým jednáním se bude zabývat správní orgán,“ sdělila Seifertová.

Muž se převlékal za policistu, aby mohl jezdit zdarma MHD.
Autor: Městská policie Praha