Nechutný výjev se naskytl kolemjdoucím v úterý odpoledne na jedné z laviček v parku u hlavního nádraží. Muž (37) a žena (39) tam souložili! Obnažené dvojici nevadilo, že kolem chodí lidé, opačně se to však nedá říct - jeden ze svědků zavolal na místo strážníky. 

„Muž a žena zjevně pod vlivem alkoholu odmítli s hlídkou spolupracovat na zjištění totožnosti s tím, že na to strážníci nemají nárok. Po upozornění, že budou předvedeni na policejní služebnu, vulgárními výrazy nešetřili,“ popsala mluvčí pražských strážníků Irena Seifertová.

Na opakované výzvy muž nereagoval a rozhodl se z místa prostě odejít, nato strážníci použili hmaty a chvaty a nasadili mu pouta. „Donucovací prostředky museli strážníci nakonec použít také proti ženě. Orientační dechovou zkoušku strážníci provedli pouze u 39leté ženy s pozitivním výsledkem 3,07 promile, 37letý muž se zkoušce odmítl podrobit,“ uvedla mluvčí. Na místo dorazila státní policie a požádala strážníky, aby dva výtržníky převezla na služebnu.

Během převozu se spoutané ženě podařilo sejmout si respirátor, který jí strážníci dali, a poplivala nejen auto, ale i uniformu jednoho ze strážníků! Na služebně jim pak oznámila, že trpí chorobou zvanou impetigo, tedy nakažlivým kožním onemocněním.

Video
Video se připravuje ...

Dvojice souložila na lavičce u hlavního nádraží, skončila v poutech. (13. července 2021) Městská policie Praha

Fotogalerie
7 fotografií