Policisté chtěli zkontrolovat červený bavorák v Plzeňské ulici v Praze 5, řidič ale na výzvy k zastavení vůbec nereagoval. Místo toho šlápl na plyn a začala honička. „V ulici Bucharova řidič zastavil, ale hned se zase rozjel, otočil se do protisměru a dál pokračoval ve směru k nemocnici Motol. Přes křižovatku Na Vypichu projel na červenou. Dále pokračoval ve směru k Ústřední Vojenské nemocnici, kde před ní zatočil doleva a pokračoval směrem na Vokovice, kde projel minimálně dvě jednosměrné ulice v protisměru,“ popsala celé pronásledování policejní mluvčí Hana Křížová. Řidič nakonec zastavil až ve Vokovicích v ulici Pod Aritmou, přelezl si na zadní sedadla a policistům se snažil namluvit, že vůbec neřídil! Na místě spolujezdce seděla 26letá žena.

Policisté k autu přiběhli a muže z auta vytáhli. „Muž odmítal uposlechnout výzvy policistů, aby se otočil čelem k vozidlu a dal ruce na karoserii vozidla. Policisté proto použili donucovací prostředky, ale muž kladl aktivní odpor a snažil se je přetlačit, proto ho pomocí hmatů a chvatů svedli na zem,“ uvedla mluvčí. Bránil se i poutům, měl to ale marné - během pár vteřin je měl na rukou.

Policisté záhy zjijstili, že muž má do roku 2023 vyslovený zákaz řízení, skončil proto na služebně. „V současné chvíli podezřelý ze spáchání trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, za což mu v případě odsouzení hrozí až dvouletý trest odnětí svobody,“ dodala Křížová.

Video
Video se připravuje ...

Řidič v červeném BMW ujížděl policistům noční Prahou. Policie České republiky

Fotogalerie
10 fotografií