Agresivně chovajícího se mladíka si všiml při své pondělní službě strážník, který zrovna dohlížel nad přechodem pro chodce ve Vratislavově ulici v Praze 2. Mladík byl už v ranních hodinách zjevně opilý a neměl zakryté dýchací cesty. Strážník k němu přistoupil a snažil se celou věc napravit, opilci doporučil, aby se šel domů vyspat. 

Zachránilo ho křoví

Dvacetiletý muž se rozhodl výzvy strážníka ignorovat a dal se na útěk. Na pomoc strážníkovi přijela hlídka městské policie. „Ve spolupráci s přivolanou hlídkou ho strážníci našli ležet ve stráni zaklíněného v křoví, které ho ochránilo před pádem z cca osmimetrové zdi,“ uvedla mluvčí městské policie Jiřina Ernestová. Mladík svého činu litoval a nakonec slíbil, že se půjde domů vyspat. Dostal pokutu 500 korun a hlídka ho doprovodila domů. 

Za hodinu dostali strážníci hlášení, že stejný muž utekl z domu a jeho rodina má veliký strach o jeho život! Strážníci se opět dali do pátrání. „Útěkáře“ našli pod vyšehradskými hradbami, u schodiště na letní scénu. Mladík byl evidentně psychicky rozrušený. Strážník k němu přišel a požádal ho, aby si sedl na schody, pak přivolal hlídku i záchranáře.

Když už všechno vypadalo nadějně, mladík se nečekaně zvedl a pokusil se o další sebevražedný čin. „V jednom okamžiku muž vyskočil na nohy a snažil se překonat zábradlí a skočit z desetimetrové stráně. Strážník ho zachytil za bundu, hmaty a chvaty svedl na zem a nasadil mu pouta,“ dodala Ernestová. Opilý mladík nadýchal 1,8 promile a byl převezen na záchytku. 

Pokud máte psychické potíže či jakékoliv trápení, obraťte se na odborníky například na Lince bezpečí 116 111 nebo v Centru krizové intervence 284 016 666. Služby jsou poskytovány nonstop.

Psychoporadna Blesku: Svěřte se, specialisté vám poradí.
Autor: Blesk.cz
Fotogalerie
6 fotografií