Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Pracovník nemocnice skončil za mřížemi: Prý vraždil a znásilňoval pacientky!

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: Profimedia.cz - ilustrace)
Autor: jel - 
6. března 2021
20:01

Pracovník nemocnice v britském městě Blackpool byl zatčen policií. Podezřívají ho ze dvou znásilnění, jednoho sexuálního napadení, a dokonce z  vraždy pětasedmdesátileté Valerie Knealové.

Na podzim roku 2018 bylo na policii ohlášeno, že v blackpoolské nemocnici je špatně zacházeno s pacienty a jsou zanedbáváni. V důsledku toho vyšetřovatelé, u některých zesnulých nařídili posmrtnou pitvu.

Ta u paní Knealové zjistila, že příčinou smrti bylo krvácení, které ale nebylo způsobeno zanedbáním péče. Policie proto začala ženinu smrt vyšetřovat jako vraždu. 

Podezřelým z tohoto činu je jeden z pracovníků nemocnice. Ten byl ze zdravotnického zařízení propuštěn a nyní je ve vazbě. Podle všeho měl také znásilnit dvě další pacientky a sexuálně napadnout jinou zaměstnankyni nemocnice.

„Zatkli jsme muže v souvislosti s řadou závažných trestných činů. Jde o činy, které se týkají velmi citlivých obvinění, máme proto řadu speciálně vyškolených pracovníků a případ důkladně prošetříme,“ uvedla pro Daily Mail hlavní policejní inspektorka Jill Johnstonová. Ta zároveň vyzvala každého, kdo by měl k případu jakékoli informace, aby se policii ozval. 

snehulak ( 7. března 2021 11:05 )

Nejdřív znásilňoval a potom vraždil, nebo opačně? Podařilo se to britské policii zjistit, nebo se to kvůli rasové korektnosti nesmí zveřejnit?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání