„V 11:55 byl vyhlášen výjezd s pokynem provedení likvidačního posypu na motoristické komunikace prvního pořadí. V akci je 73 sypačů. Lidé jsou venku v rámci náhradních prací a se sněžením začali uklízet sníh,“ uvedla Lišková.

Silnice a chodníky jsou uklízeny v několika tzv. pořadích. V prvním vyjedou sypače a pluhy na nejdůležitější komunikace a chodníky, zejména v okolí úřadů, nemocnic, škol či nádraží a stanic metra. Uklizeny musí být do dvou hodin od výjezdu. V druhém pořadí silničáři uklízí zbývající komunikace druhé třídy a ve třetím pořadí ty zbylé.

Komplikace v dopravě

Kvůli sněhu se zpožďují některé autobusy MHD. Podle internetových stránek dopravního podniku(DPP) se jedná o linky číslo 101, 108, 134, 149, 152, 191, 359, X26. Na Chodově navíc došlo k nehodě, při které se srazily dva autobusy. Zranilo se celkem sedm lidí.

Na zimní údržbu silnic a chodníků má TSK od začátku zimního období připraveno 24 000 tun soli a solanky, 127 strojů včetně sypačů a připravena je více než tisícovka zaměstnanců. Na některých místech funguje i automatický protinámrazový systém.
Video
Video se připravuje ...

Sněhové sypače a pluhy upravují v Motole vozovku pro autobusy, které nemohou projet. (2019) David Malík

Fotogalerie
63 fotografií