Kila navíc měla Katka od malička, ale v pubertě vše vygradovalo. Při výšce 165 cm byla její nejvyšší váha v sedmnácti letech 145 kg. To byla i chvíle, kdy si řekla dost. Začala s pohybem a hlídáním jídelníčku, u nutričního terapeuta se ale poradit nebyla. Rozhodla se vše zvládnout sama.

„Největší změna musí být vždycky v hlavě,“ popsala pro Blesk.cz mladá žena, která se z původního obvodu boků 154 centimetrů dostala na ideálních 90 centimetrů!

Milujte sami sebe, dávejte tělu to, co potřebuje, načerpejte informace a najděte si pohyb, který budete milovat. To je můj recept, kdy se dá i z původních 145 kil snížit váhu na 62kg.
Autor: archiv Katky

„S tím byla spojená i plastická operace břicha, kdy jsem měla kvůli rozestupu svalů sešívané přímé břišní svaly,“ vysvětluje Katka. Dále podstoupila operaci paží a stehen, po které měla problémy s alergií na vnitřní stehy, a zbyly jí veliké jizvy.

 „Operace jsou velmi náročné a mají zdlouhavé hojení, ale při velikém váhovém úbytek není na výběr, prostě kůže nejde zpevnit jen cvičením,“ upřesňuje Katka, která si uvědomila, že její proměna nesouvisí ani tak se změnou zevnějšku, jako spíše se změnou způsobu myšlení, nově nabytou vyrovnaností a spokojeností.

Mám tělo trochu jako po válce, usmívá se Katka.
Autor: Lucie Paurová

„Je to o tom, najít si to, co mě bude naplňovat, a dát do toho všechno. Aktuálně miluji sport, ať jízdu na kole, běh, jógu nebo jen procházku pro relax,“ popisuje mladá žena. Katka také radí jíst kvalitní a výživově bohaté potraviny a netrápit se nesmyslnými dietami, po kterých stejně přijde jojo efekt.

A jak se cítí teď, když je o 85 kilo lehčí? „Popravdě nejvíce jsem šťastná, že už se nemusím stydět, když chci vyzkoušet nějaký nový sport nebo být v plavkách u vody.  Největší změna je opravdu ta svoboda, dělat všechno, co vás napadne, když máte jistotu ve vlastním těle. Pocit, že těch 10 km ujdete, 20 km na kole ujedete a nedělá vám to žádný problém, to je v nezaplacení,“ dodává Katka.

JIŽ V PONDĚLNÍM BLESKU - PŘÍRUČKA DIETA S KUCHAŘKOU

Speciální příloha Petra Havlíčka zaměřená na Ketodietu.
Autor: blesk

Fotogalerie
8 fotografií

S chůzí jsou na tom hůř než důchodci. O pohybu to zatím moc nebude. Přesto si Vláďa a Patrik zasloužili nové jídelníčky. Jak důsledně je budou dodržovat a zvládnou si podle nich sami vařit? Podívejte se na další díl pořadu Kila dolů!