Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Mámě (26) začaly kvůli stresu vypadávat chomáče vlasů: Hlavu nakonec úplně oholila

Autor: rc - 
4. ledna 2021
06:10

Oholit si nechala hlavu Charlotte Collinsová. Šestadvacetiletá máma dvou dětí prožila těžké období, když ztratila svou práci kvůli pandemii koronaviru. Najednou jí začaly padat chomáče vlasů. Dermatolog jí sdělil, že trpí onemocněním způsobeným stresem!

Pečovatelka Charlotte Collinsová na jaře minulého roku prožívala těžké chvíle. V březnu poté, co byl nařízen lockdown kvůli šíření pandemie koronaviru, ztratila práci. Pro mámu dvou dětí to bylo velmi stresující období a najednou si všimla, že jí nadměrně vypadávají vlasy. V červnu si její přítel Theo všiml, že vzadu na hlavě má dokonce vidět pleš!

Během tří týdnů Charlotte ztratila až šedesát procent svých vlasů. „Nikdy nic nenasvědčovalo tomu, že bych přišla o vlasy. Vždy byly dlouhé, velmi silné a zdravé, a přestože se někdy trošku lámaly, vždy jsem měla husté vlasy,“ uvedla pro britský deník Daily Mail s tím, že však náhle, aniž by se jich dotkla a stála na místě, zůstal na podlaze chomáč vlasů.

Šestadvacetiletá máma byla vyděšená, a tak se rozhodla, že navštíví dermatologa. Ten jí sdělil, že trpí autoimunitním onemocněním zvaným alopecia areata, což je spojené se stresem. Při onemocnění změní buňky vlasových folikulů, imunitní je definuje jako cizí a začne je ničit. Příčina je doposud nejasná, ovšem je spojená se stresem. Doporučil jí, aby si vlasy oholila a stimulovala jejich růst.

Charlotte proto učinila těžké rozhodnutí. Nechala svého přítele, aby jí oholil vlasy. „Když jsme holili mou hlavu, hrozně nám to lámalo srdce, ale snažili jsme se, aby to bylo co nejsrdečnější, a on zajistil to, že jsem se celou dobu usmívala,“ uvedla pro britský deník Daily Mail Charlotte s tím, že se snaží co nejvíc vyhýbat stresu. Začala chodit na jógu a dělá meditace.

VIDEO: Pět kroků jak si samovyšetřit mateřská znaménka

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi