Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Krásná letuška (37) přišla o všechny vlasy: Lysinu nijak neskrývá a ráda o ní mluví

Autor: chal - 
25. května 2019
20:34

S plešatostí se špatně vyrovnává většina mužů, ale co teprve když něco takového potká ženu, u které je navíc vzhled poměrně důležitý? Příklad letušky Rimy Theisenové (37) ukazuje, že to nemusí znamenat konec světa.

Rimu Theisenovou od ostatních letušek na první pohled něco odlišuje. Maminka dvou dětí má totiž dokonalou pleš, za kterou se vůbec nestydí a ani ji nemaskuje parukou. Rima trpí vzácnou autoimunitní chorobou a rozhodla se, že svou otevřeností bude mezi lidmi šířit osvětu.

„Lidé se mě ptají, jestli chodím na chemoterapii, nebo jestli jsem jinak nemocná. Když se dozví, co mi doopravdy je, zajímá je to a vyptávají se mě. Ráda jim na vše odpovídám,“ popsala svou častou zkušenost usměvavá žena. „Člověk moc plešatých žen nepotká,“ dodala s pochopením. Rima prý chce povědomí o alopecii, jak se její onemocnění jmenuje, šířit co nejvíce. Touto vzácnou chorobou trpí jeden člověk ze 4000.

Vlasy se Rimě začaly ztrácet až loni v dubnu, půl roku po narození dcery Clementine. „Že mi budou po porodu padat vlasy, jsem očekávala. To samé se mi stalo i po synovi. Jenže tentokrát to nepřestalo a vypadávaly mi celé chomáče,“ řekla Rima listu. Během pár měsíců dvojnásobné mamince vypadala většina vlasů, a ty co zbývaly, letušce ostříhala matka. Rima toto rozhodnutí považuje za jedno z nejlepších v životě.

V červnu Rimě skončila mateřská dovolená, a tak se vrátila k práci letušky. Projevy alopecie jde utlumit léky, ty ale Rimě způsobovaly nesnesitelné vedlejší účinky. Matka dvou dětí se tedy rozhodla, že proti své pleši nebude nijak bojovat a ani ji nebude skrývat parukou.

„Už mě na instagramu kontaktovalo pár dívek s tím, že si procházejí tím samým a lékař jim řekl, ať se uklidní a vezmou si vitamin B12. To není moc dobrá rada, když vám postupně vypadávají všechny vlasy,“ řekla Rima.

Podle ní lidé s tímto problémem mají jít na krevní testy a pokusit se zjistit, jestli netrpí alopecií. „Je důležité si uvědomit, že jste normální. Jste ta samá osoba, i když najednou nemáte vlasy,“ uzavřela Rima.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

santikxauz ( 26. května 2019 00:13 )

Kde je fotka té krásné letušky.

Zobrazit celou diskusi