Na linku 158 se v úterý odpoledne obrátil dopravce, který měl předávat balík v hodnotě 75 tisíc korun. Na křižovatce ulic Klajdovská, Puchýřova a Kosíkova se k němu vnutil člověk, který tvrdil, že balík je pro něj.

Údajný adresát požadoval kontrolu obsahu, což ale dopravce odmítl s tím, že může zkontrolovat pouze neporušenost obalu. Vzápětí se pokusil pachatel kurýrovi balíček vytrhnout. Při následné tahanici se alespoň zmocnil mobilu i chytrých hodinek a utekl.

Po ohlášení události na linku 158 pročesalo okolí několik policejních hlídek, lotr však zmizel. Nikoliv však na dlouho. „Díky spolupráci operačního střediska a přivolaných kriminalistů byl natipován možný pachatel, který měl bydlet jen několik bloků od místa události,“ uvedl policejní mluvčí Pavel Šváb.

Přiznal loupež i drogy

Jenže na zvonění v bytě nikdo nereagoval. Kriminalistům se ale podařilo sehnat příbuznou, která je pustila dovnitř. Chytrák, který se uvnitř ukrýval, pochopil, že spadla klec.

„Uloupené věci vydal kriminalistům, čelí obvinění z loupeže. Navíc se přiznal i k přechovávání marihuany,“ dodal policista. K dovršení všeho spáchal Brňan svůj čin v podmínce.

VIDEO: Lupič přepadl banku v Praze.

Video
Video se připravuje ...

Muž s pistolí vyloupil v Ječné ulici 13. října banku, policisté ho hned zadrželi. Policie České republiky

Fotogalerie
4 fotografie