Neobvyklou lotrovinu zaznamenaly kamery na parkovišti v Horních Počernicích 22. února. Muž nejprve nakoupil, ale když se vrátil ke svému vozidlu, čekalo ho překvapení. „Mezi tím, co nakupoval, mu do běhounu pneumatiky za pomoci dvou vrutů někdo připevnil gumový pás,“ uvádí policejní mluvčí Jan Daněk.

Video
Video se připravuje ...

Policisté pátrají po mužích, kteří okrádají řidiče pomocí navrtaných pneumatik. (únor 2024) Policie České republiky

„Když se ho muž z kola snažil odstranit, aby mohl odjet, ukradli mu zloději z auta tašku. V té měl doklady, platební karty, mobilní telefon a další věci v celkové hodnotě přes 30 tisíc korun,“ pokračuje mluvčí. Zároveň upozorňuje, že nejde v posledních dnech o nic ojedinělého. „Kamery také zachytily oba podezřelé, jak se pravděpodobně snažili okrást i dalšího řidiče, který nakládal nákup do auta. Ten byl ale pozorný a nenechal se obalamutit.“

Po pachatelích nyní policisté pátrají. Tím, že mají k dispozici kamerové záznamy, obrací se na veřejnost s prosbou o pomoc. „Jestli je někdo poznává, ať se ozve na linku 158,“ prosí Daněk. Oběma pachatelům hrozí až dva roky za mřížemi – v případě odsouzení.

Fotogalerie
7 fotografií