Představitelka rázné statkářky Týny ze Slunečné, tedy Eva Burešová, která je teď aktuálně spojována s kuchařem Přemkem Forejtem (33), porotcem MasterChefa, nemá o práci nouzi. Kromě natáčení seriálu byla porotkyní hudební show Tvoje tvář má známý hlas, účinkovala v zábavném, byť poměrně neúspěšném pořadu Zlatá maska, a dokud byla otevřená divadla, excelovala na prknech hned několika z nich. Kromě toho vytvořila například také svůj diář, jak je mezi celebritami zvykem. I ona si však na počátku své úspěšné kariéry prošla sexuálním obtěžováním… respektive, musela čelit jednomu velice necudnému návrhu.

„Dostala jsem takovou nabídku, ale samozřejmě jsem ji odmítla,“ líčila svou první, ale naštěstí také poslední zkušenost tohoto druhu. O koho přesně šlo, to však nechtěla specifikovat. Přece jenom český rybníček je dost malý, a leckdo by si mohl leccos domyslet… a Burešové by se mohla zavřít některá štědře otevřená vrátka.

„Ta nabídka byla přes zprávu a byla napsaná tak, aby to nevypadalo, že jde jenom tady o tohle… Kdybych řekla rovnou tomu člověku, hele, zbláznil ses, mám tě nahlásit? Tak řekne, hele, já jsem to myslel úplně nevinně. Bylo to tak šikovně podaný…“ vrtěla nad tímto pokusem hlavou. „Nezhroutila jsem se z toho, ale dál jsem to neřešila.“

VIDEO: Hvězda Slunečné Eva Burešová bez partnera: Slova plná smutku! Bydlí u rodičů...

Video
Video se připravuje ...

Hvězda Slunečné Eva Burešová bez partnera: Slova plná smutku! Bydlí u rodičů... Markéta Reinischová

„Je zvláštní, že jsem nakonec já přemýšlela, jak mu odepsat, aby se neurazil. Ale napsala jsem to slušně, že mám partnera a že si nemyslím, že by bylo v pořádku, abych někam jela a s tím člověkem tam a tam…“ Nešlo o roli, ale o premiéru – a tu pak nakonec hrál někdo jiný. „Netuším, jestli ta osoba nakonec na tu chatu jela, nebo nejela…  ale já jsem tu premiéru nedostala,“ směje se teď s odstupem času.

Možná sice přišla o nějakou příležitost na poli umění, ale zase neztratila svou vlastní sebeúctu. „Mohla jsem se pak na sebe podívat do zrcadla. Já bych nikdy nic takovýho neudělala, nikdy, nikdy, nikdy. Jsem ráda, že mám svoje role, dík tomu, že pracuju odmalička, že na sobě dřu, a ne proto, že jsem tam někde něco vyváděla na nějaké chatě…“

Zároveň také přiznala, že to v té době, kdy k tomu došlo, nebrala nijak fatálně. Naopak se tehdy ještě domnívala, že je to vlastně normální. „Protože jsem spoustu takových příběhů už slyšela. Jseš herečka, takže možná dostaneš nabídku od nějakýho producenta nebo někoho… Brala jsem to, že to k tý branži patří. Ale nemyslím, že je to jen v téhle branži, ale tohle obtěžování, ty nabídky dostávají ženy v jakékoliv branži, ať už je to někde na úřadě, nebo v obchodě. Je to všude, protože to tak nějaký chlapi prostě mají. Ale je správně, že se o tom mluví.“ Schválila i to, že se tyto „me too“ aféry dořeší i po letech a že se spousta těchto sexuálních predátorů nakonec dostala i k soudu.

VIDEO: Eva Burešová o bývalém partnerovi a koronaviru

Video
Video se připravuje ...

Eva Burešová o bývalém partnerovi a koronaviru Kateřina Štichová, Jan Jedlička

Fotogalerie
72 fotografií