„Vánoční programové schéma na stanicích TV Nova, to jsou především oblíbené pohádky a rodinné komedie. Každý divák si může vybrat podle své nálady a užít si u obrazovky sváteční chvíle plné rodinné pohody,“ říká Alex Ruzek, ředitelka sekce programu skupiny TV Nova.

Radost dětem i dospělým udělají například pohádky Řachanda, Princezna se zlatou hvězdou, Honza málem králem, O princezně Jasněnce a létajícím ševci či Nebojsa. Chybět nebudou ani filmové legendy – komedie S tebou mě baví svět a pohádka Mrazík. Z animovaných pohádek uvede Nova v premiéře snímek Yeti: Ledové dobrodružství, dále populární Ledové království (včetně dvou speciálů Oslava v Ledovém království a Ledové království: Vánoce s Olafem), Hledá se Nemo, Hledá se Dory a Auta 3.

Vánoční svátky budou na Nově skutečně tradiční. Na Štědrý den se diváci mohou těšit od 20:15 na hudební pohádku Jana Svěráka (55) Tři bratři, kde v hlavních rolích excelují Tomáš Klus (34), Vojtěch Dyk (35) a Zdeněk Piškula (22). A následovat bude další snímek, bez kterého si nejedna divačka nedokáže Vánoce snad ani představit – nestárnoucí romantická komedie Pretty WomanJulií Robertsovou (53) a Richardem Gerem (71). K vidění bude ve 21:55.

Na první svátek vánoční, tedy na Boží hod, v hlavním vysílacím čase vsadí Nova na fantasy snímek Harry Potter a Relikvie smrti, na druhý svátek, na Štěpána, na pohádku Čertova nevěsta s půvabnou Evou Josefíkovu (30) v hlavní roli. 26. 12. také dojde na odvysílání Vánočního poselství prezidenta republiky. Televizní noviny budou po celý sváteční čas jako obvykle přinášet aktuální zpravodajství.

VIDEO: Podívejte se na trailer ke kultovnímu filmu Pretty Woman

Video
Video se připravuje ...

Podívejte se na trailer ke kultovnímu filmu Pretty Woman youtube.com/Touchstone Pictures/bpž

Vánoční program si užijí také diváci tematických stanic. Nova Cinema nabídne populární komedie (Vánoční prázdniny, Sex ve městě 2, Blbý a blbější), fantasy filmy pro celou rodinu (Willow, Wonder Woman, Alenka v říši divů, Alenka v říši divů: Za zrcadlem), science fiction (Interstellar), historické drama (Králova přízeň), ale také animované filmy (Úžasňákovi).

Neméně pestrá bude i filmová nabídka na Voyo, zatímco Nova 2, Nova Action a Nova Gold budou pokračovat v klasickém schématu včetně oblíbených sitcomů, reality show a pořadů ze Zlatého archivu TV Nova.

Na poslední den v roce, tedy na Silvestra 31. prosince večer, TV Nova zařadí Silvestrovské Televizní noviny s humornými situacemi z domova i ze zahraničí, ty si mohou diváci pustit od 19:30 a v premiéře je čeká také speciál pořadu Tvoje tvář má známý hlas ve 20:40. Po půlnoci odvysílá záznam letošního koncertu zpěváka Marka Ztraceného (35) v O2 aréně, který je plný nečekaných hostů a překvapení, včetně unikátní vzpomínky na mistra Karla Gotta (†80).

Nudit se tedy letos o Vánocích nikdo nebude, a každý si dozajista v takhle nadupaném programu najde to své...

VIDEO: Premiéra filmu Tři bratři. Jakou pohádku mají známé osobnosti nejraději?

Video
Video se připravuje ...

Premiéra filmu Tři bratři. Jakou pohádku mají známé osobnosti nejraději? Adam Balažovič

Fotogalerie
52 fotografií