Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Naštvaný Trump „utekl“ z rozhovoru. Moderátorce hrozí odvetou i předčasným zveřejněním

Autor: ČTK, sab - 
21. října 2020
07:45

Kvůli nespokojenosti s moderátorkou ukončil americký prezident Donald Trump v úterý večer (místního času) předčasně rozhovor v televizi CBS. Následně pohrozil jeho předčasným zveřejněním a novinářce oblíbeného pořadu slíbil odvetu.

Trump dva týdny před prezidentskými volbami na twitteru kritizoval rozhovor s moderátorkou Lesley Stahlovou jako „podvod“ a „předpojatost“. Interview má CBS odvysílat tuto neděli v rámci předvolebního speciálu pořadu „60 Minutes“ (60 Minut) o republikánu Trumpovi a jeho demokratickém vyzyvateli Joe Bidenovi.

Podle zdroje deníku byla důvodem ukončení rozhovoru Trumpova nespokojenost s otázkami moderátorky.

Trump předem „nepřímo vyhrožoval“

Současný nájemník Bílého domu napsal na twitteru o „příšerném zásahu“ do voleb 3. listopadu. Na následném volebním mítinku v pensylvánském městě Erie podle deníku The New York Times (NYT) nepřímo televizi CBS vyhrožoval. „Budete koukat, co s '60 Minutami' uděláme, bude to pecka,“ řekl před nadšenými přívrženci. „Lesley Stahlová z toho nebude potěšená,“ dodal.

Trump na twitteru zveřejnil několikavteřinový klip s moderátorkou, který opatřil titulkem: „Lesley Stahlová z 60 Minut nenosí roušku v Bílém domě poté, co se mnou udělala rozhovor. Mnoho dalšího bude následovat.“

Trump přitom roušku na veřejnosti nosí jen zřídka a častokrát zpochybňoval její účinnost v boji proti koronaviru. Podle NYT novinářka měla roušku nasazenou po většinu času a Trumpem zveřejněný záběr ji zachycuje bezprostředně po interview, během něhož ji měla sundanou.

Video  Trumpová versus Bidenová  - Reuters
Video se připravuje ...

strejda777 ( 21. října 2020 11:13 )

Nedivím se, že chce být zase prezidentem. Ten chlap má všechno co chce, takže mu ještě chybělo to vládnutí nad davem. Styl jeho vládnutí je známý od počátku, prostě co chce to si vydupe bez ohledu na zákony a předpisy a dělá mu dobře, že je po jeho. Součástí jeho vládnutí je pak i vyhrožování na veřejnosti (viz.reportérka) a zastrašování. Prostě je mu to příjemné, tak proč by se toho vzdával bez boje.....

PPP150W ( 21. října 2020 10:57 )

Můžete být konkrétní třeba na naší novinářské scéně?

jajas ( 21. října 2020 09:30 )

Je to prostě obyčejný cholerik. Cvrká mu u zadku strachem, že třeba nebude znovu zvolený, tak pomalu ale jistě propadá panice. Momentálně je ale prezidentem, takže si může lecos dovolit a má na to své lidi, takže prostě jen zastrašuje, kope a pouští hrůzu kolem sebe. Slabší výhonky poslechnou.....

harm10 ( 21. října 2020 08:57 )

Bravo Trump,toto je jedinná odpověď na vlezlé novinářky,čekám na našeho prvního politika co vstane a odejde,protože ty nány co vedou rozhovory,mají přesně nadiktované oblasti otázek.jsou to bestie,které za peníze,jsou schopné všeho.

Zobrazit celou diskusi