Vyvolalo to bouřlivou reakci mezi lidmi. Někteří to ale považují za dobrý vtip vystihující dění ve společnosti kvůli nemoci covid-19. Jiným vadí nepořádek a odpadky u soch, které si oblíbily nejen děti, ale fotí se u nich i dospělí.

Nepořádek okolo, prasata!

„Roušky jako prča dobrý, ale ten nepořádek okolo, prasata,“ píše na sociální síti jedna z žen. „To už se neumíme ani zasmát? Vždyť ji nezničili. Naopak, chrání je, aby se nenakazili. Těm sochám se nic nestalo, jen prostě dostaly roušky, a jak jim hezky sluší. A ty pytlíky jsou také bomba,“ napsala další z diskutujících žen.

Zaneřáděné náměstí

Většina lidí se také shodla na tom, že ten, kdo nasadil Hurvínkovi a Spejblovi roušky, také posbíral na náměstí odpadky. Ty se tam válí, a pohodil je na sousoší, aby ukázal, že je na náměstí nepořádek.

Poslední dni jsou po ránu v centru města koše plné odpadků, které pak vypadávají ven. „Ten bordel tam nejspíš byl. Opravdu pochybuji, že ho tam někdo donesl z domova. Jen ho někdo trochu víc zviditelnil. Aspoň vidíte, jaké jsou lidé čuňata a co nechají válet všude okolo. Ale ty roušky jsou vtipné. Takže jsem se zasmála,“ uvedl další z žen.