Chrčící a sténající ženu objevil kolemjdoucí na trávníku v Machuldově ulici v pražském Kamýku po osmé ráno a hned zalarmoval hlídku strážníků. „Když strážníci přiběhli na udané místo, spatřili na trávníku ležet zraněnou ženu. Zavolali tísňovou linku 155 a ihned zahájili první pomoc podle telefonických pokynů operátorky zdravotnické záchranné služby,“ uvedla mluvčí pražské městské policie Irena Seifertová.

Žena sice byla při vědomí, ale špatně komunikovala, navíc sténala a chrčela. „Strážníci hlídali její dech, zafixovali hlavu proti pohybu a zajistili tepelný komfort. Do příjezdu záchranářů se snažili udržet ji při vědomí a zabránit upadnutí do šoku,“ dodala mluvčí. Na místo vzápětí dorazila záchranářská i lékařská posádka a také inspektor. „47letou ženu s mnohačetnými poraněními převezli do motolské nemocnice na jednotku intenzivní péče na urgentní příjem,“ popsala pro Blesk.cz mluvčí pražských záchranářů Jana Poštová. 

Případem se zabývají také policisté. „Podle všeho se jedná o nešťastnou náhodu, kdy žena vypadla z okna pátého patra, když ho myla,“ uvedl pro Blesk.cz policejní mluvčí Jan Daněk.