Hned v pondělí se postaví k plotně chaotická podnikatelka a trojnásobná maminka Nikola (28). V kuchyni bohužel zmatkuje, a co se může pokazit, to se taky pokazí - do těsta hodí vajíčka i se žloutky a piškot se jí zdrcne. Stejně tak rychle to Nikola ale zase napraví – je totiž jako torpédo. Dezert tak vyjde až na druhý pokus. Nikola sice nejí lepek, nicméně sama bezlepkové menu mít nebude. Ostatní tím trochu zaskočí…

U úterý bude vařit řeznice Tereza (28). A nebude to moc stíhat. V hostitelský den navíc slaví výročí, a od manžela se proto dočká nádherné kytice. V jejím menu dle očekávání maso chybět nebude. Tereza si ho umí vybrat, ale bude ho umět i perfektně připravit? Z avizovaných knedlíčků je sice kapání, ale kritikou se poměrně šetří. Jen se projeví, že největší kritičkou u stolu je Monika. Páteční soutěžící možná taktizuje, možná se jen chová přirozeně…

VIDEO: Zmatkářka Nikola v Prostřeno!: Nic se nedaří!

Video
Video se připravuje ...

Zmatkářka Nikola v Prostřeno!: Nic se nedaří! 

Jediný muž toho týdne, nemluvný jeřábník Igor (49), je původně ze Slovenska - do Česka odjel za prací a už tady zůstal. Vzhledem k tomu, že má početnou rodinu a musí se otáčet, aby uživil tolik hladových krků, výhra by se mu hodila. Prý by ji využil na dovolenou. Je patriot, a tak i jeho menu bude československé: připraví například klasickou brynzu. Dostane také pochvalu za domácí chleba. Ovšem kyselo by mohlo být prý kyselejší… Že jste tuhle hlášku už někde slyšeli?

Ve čtvrtek taktizování odnese gastroturistka Veronika (28). Pico de gallo není dobré, hrášková bruschetta taky ne. A dámy tento pokrm tvrdošíjně nazývají chlebíčky. Asi se nechtějí nic nového naučit, Igor dokonce prohlásí, že ho zahraniční menu nezajímá! Veronika navíc všechny překvapí svou sexuální orientací, ostatní ji zjistí až při šmejdění jejím bytem. A debata na toto téma je jak vystřižená z osmdesátých let minulého století, hlavně neustálé ujišťování, že jim tato novinka přece vůbec, ale vůbec nevadí... Trocha nadhledu a porozumění by nejspíš neuškodilo!

VIDEO: Gastroturistika v Prostřenu? Zahraniční menu není pro každého!

Video
Video se připravuje ...

Gastroturistika v Prostřenu? Zahraniční menu není pro každého! 

A nakonec pátek. V tento den ostatní soutěžící Monice (49) vrátí, co předvedla u jejich stolů. Do soutěže ji přihlásil její syn, ale potvrdí se jeho názor, že je skvělou kuchařkou? Své soupeře Monika pozve do krásné dřevostavby, a protože jí přeje počasí, večeři podává venku. Salát caezar sice není přesně podle receptu, obvykle v něm totiž bývá i kuřecí maso, ale kritiku si všichni schovají až pro kamery. „Nebylo to takový to, co já si dělám doma,“ stěžuje si například Nikola. Napínavé to zkrátka bude až do konce - kdo se však stane vítězem a odnese si výhru 60 tisíc korun?

Fotogalerie
12 fotografií