V pondělí se k plotně postaví důchodkyně Vlasta (62), která vsadí na českou klasiku. Její menu ale bude pro ostatní soutěžící až příliš obyčejné, a tak zkoušejí hledat sraženinu v omáčce, která sražená není, či vytýkají hostitelce, že v kynutých knedlících, byť krásně vzdušných a nadýchaných, je cítit droždí. „Právě proto je tak nadejchanej,“ reaguje se smíchem Vlasta. Ostatně expertem na takovéhle „hledání mušek“ v jídle bude mechanik Petr, který si Prostřenem již jednou prošel. Touha po vítězství je zkrátka silnější nežli férový boj… Výtek na adresu Vlastiny kuchyně bude mnoho, ona si ovšem přišla své účinkování užít a negativními komentáři se rozhodit nenechá. Možná i to bude jejím spolustolovníkům vadit.

V úterý nadchne Ivana (50), která pracuje jako operátorka výroby, přípravou předkrmu. Její holubky budou perfektní. Do soutěže ji prý přihlásil manžel a ona šla proto, aby mu udělala radost. Ale nedává si velké šance: Netají se totiž tím, že při vaření běžně používá bujony, což je prohřešek proti stolování, co se v téhle gastronomické show zkrátka neodpouští... Petr se opět předvede jako taktik. Tvrdí, že zábava ho nebaví, i to, že není manuálně zručný. A přesto zvládne během zábavy uvázat nejhezčí kytici. Tak kde je pravda? Umí, nebo neumí pracovat rukama? „Je šikovnej, ale nechtěl se zapojit,“ dumá nad jeho podivným chováním Vlasta.

Středa patří mohutnému Petrovi (44). Ten rozesměje své hosty velikostí porcí. Je to totiž pořádný škrt, takže třeba lokše pro pět lidí zadělává ze dvou vařených brambor. Jenom. A podle toho to pak u stolu vypadá. Vlasta se nad talířem rozesměje. „Já jsem myslela, že jsem na návštěvě u nějaký bulimičky a ne u chlapa,“ komentuje skoro prázdný talíř. Petr se rovněž rozhodne před ostatními zatajit, že v pořadu Prostřeno! není žádným nováčkem. Napoprvé mu to nevyšlo, napodruhé by rád zvítězil - aby si napravil reputaci… Místo toho svým spolusoutěžícím do očí lže. „Řeknu jim to třeba v pátek,“ usoudí nakonec.

Ve čtvrtek se mladé babičce Valerii (44) moc dařit nebude. Fazole do polévky spálí a servírovat fazolovou polévku bez hlavní ingredience je trochu trapas. Také neví, že řapíkatý celer je třeba před samotným dalším zpracováním očistit, takže hostům vadí tuhé kusy v polévce. Kdyby se ale sama nepřiznala, možná by se nedočkala takového rýpání… „Já jsem myslel, že to je kapusta,“ přizná Petr předtím, než začne Valerii poučovat o správné přípravě celeru. Kolem salátu Caesar se také strhne velice živá diskuze, kterou povede - jak jinak - Petr. A řešit bude, jak má vypadat ten pravý Caesar salát a co je na tom Valeriině špatně.

Pátek bude jednou velkou katastrofou. U Petry (39) všichni pokrmy chválí, jakmile odejde do kuchyně, okamžitě ji pomlouvají. Sehraná partička. Celerová polévka je podle stolovníků nechutná. Je zřejmé, že jim nechutná hlavní surovina, s tím se ale nedá nic dělat. Celer má totiž v české kuchyni stejně špatnou pověst jako kopr. „Byl jsem strašně zklamanej, jenom jsem do toho šťouchnul a už jsem to nechtěl jíst. Bylo to strašný,“ nebere si servítky Petr. Na kamery, samozřejmě, mimo doslech hostitelky. Nakonec dojde na lámání chleba, respektive přiznání, kdo dal kolik hlasů. Jak se k nízkému bodování postaví soutěžící, budou si plánovat, že se ještě někdy sejdou? A kdo si nakonec odnese tučnou sumičku?

VIDEO: Taktik v Prostřeno!: Přizná, že už jednou soutěžil?

Video
Video se připravuje ...

Taktik v Prostřeno!: Přizná, že už jednou soutěžil? 

Fotogalerie
7 fotografií