První premiérové Prostřeno! v novém roce bude speciální – hubnoucí, zdravé a odlehčené. Jako první se k plotně postaví takzvaná „food blogerka“ a máma na plný úvazek Eva (42). Ta od základu změnila svůj život i životní styl. Po změně jídelníčku a narození druhé dcery se odstěhovali s manželem z Prahy na Sázavu. Eva zkrátka chtěla své děti vychovávat v přírodě. Z manažerky se zkrátka stala hospodyně, která už 10 let vaří tři jídla denně. Hostům je jasné, že Evin způsob stravování je promyšlený a velmi zdravý, osloví je ale její „alternativní kuchyně“ a alternativní způsob života? „Škoda, že jsem to nezažil já,“ lituje fitnessák Svatopluk, když se dozví, že Eva u svých dětí praktikuje domácí výuku. „Myslím, že je to hodně efektivní.“

Úterní večeři nachystá osobní trenér Svatopluk (34). Ten sport miluje od dětství, věnuje se kulturistice, fitness a závodům strongman. Vaření ho baví a často si chystá jídla do krabiček. V kuchyni preferuje především maso, někdy ho prý sní i kilo denně – to když rýsuje postavu před soutěží. Maso proto připraví i pro své hosty, bílkoviny jsou podle něj to nejdůležitější. Veganka Eva oproti němu nejedla maso už dlouhá léta, a když ho začne urostlý hostitel připravovat, podotkne, že jí to ani nevoní. „Vůbec mi to nebylo příjemné, sevřel se mi žaludek. Nevím, jestli to maso vůbec dokážu dát do pusy,“ stěžuje si. Zaujme ji Sváťa alespoň večerní zábavou, kterou mladý muž pojme v duchu svého povolání? Rozhodne se totiž své hosty trochu potrénovat - a zjistí, že i jednoduchý cvik jim dá celkem zabrat.

Ve středu se hostitelkou dne stane mladá Nikol (22). Ta změnila své stravování ve chvíli, kdy se rozhodla výrazně zhubnout. Nejvíc měla Nikol 105 kg, na střední škole se vše ale zlomilo a rozhodla se s tím něco udělat. Zhubla neuvěřitelných 40 kg poté, co změnila vlastní jídelníček, bohužel však v té době trpěla i poruchou příjmu potravy.

Nikdo si však takovouto proměnu nedokáže představit, dokud při šmejdění v Nikolině bytě neobjeví staré fotky. A Nikol je na nich skutečně k nepoznání. „40 kilo, to je obrovská váha, to je v podstatě jedna malá ženská,“ žasne Eva. Tu pak u stolu Nikol potěší svým menu. I když sama miluje maso, její jídlo bude podstatně „libovější“ než u Sváti. Ten z bezmasého večera radost rozhodně mít nebude, jelikož jeho svaly maso potřebují. Dokáže mu je Nikol nahradit z rostlinných zdrojů?

Ve čtvrtek se svým kulinářským uměním pochlubí podnikatelka Táňa (58). Jejím velkým koníčkem je vymýšlení vlastních receptů, v minulosti se ostatně věnovala výživě malých dětí, kulturistů a pacientů s civilizačními chorobami. Tehdy dokonce vytvářela skladby vzorových jídelníčků. Přestože na to nevypadá, i ona měla období v životě, kdy musela zhubnout. Podařilo se jí to díky ketonové dietě. Do pořadu se přihlásila, aby představila recepty z vlastní knihy domácích receptů, jenže i když ji ostatní spolusoutěžící odhadují na zkušenou kuchařku, při chystání dezertu se z její trouby začne valit dým. „To je to, z čeho jsem měla strach. Když člověk nemá čich, tak to necítí,“ posteskne si Táňa. Její menu večer bude čekat hodně překvapivé bodování...

V pátek se jako poslední předvede benjamínek skupiny, plavovlasá studentka Natálie (17). Štíhlá kráska si také překvapivě prošla obdobím, kdy se necítila dobře ve svém těle. Za její nadbytečná kila podle ní mohla závislost na sladkém - kterou se jí však podařilo zdárně překonat. Při přípravě jídla je teď pro Natálku nejdůležitější, aby jejím strávníkům chutnalo, a proto se rozhodne například Nikol a Evě místo hovězího masa pro istatního strávníky nachystat sóju. Netuší, že se ani tím tak docela nezavděčí. „Potěšilo mě, že nám připravila alternativu, ale nemohla tušit, že o té sóje leccos vím a v kuchyni ji nepoužívám,“ podotkne Eva na kameru. Jak tedy nakonec poslední večer dopadne? Vyhraje dobré jídlo, nebo zvítězí jiné pohnutky? Napínavé to bude až do konce! A opravdu nikdo nepřibere?

Na nejzajímavější fotky všech soutěžících před hubnutím a po něm, se můžete podívat do naší galerie!

VIDEO: Prostřeno! tento týden: Hubnoucí speciál! Kdo překvapí největší změnou?

Video
Video se připravuje ...

Prostřeno! tento týden: Hubnoucí speciál! Kdo překvapí největší změnou? 

Fotogalerie
29 fotografií