Další soutěžní týden zábavného kulinářského pořadu Prostřeno! prostře hostům v Jihočeském kraji a v boji o výhru 60 tisíc korun budou muži v převaze – tři ku dvěma ženám. Jako první se k plotně postaví muž v domácnosti – Jaroslav (56). Ten štěstí v našem pořadu zkouší už podruhé. Od té doby se hodně změnilo: Jarda například přehodnotil svůj život, přestal pít a abstinuje. O to větší šok zažije, když mu ke stolu dorazí jeden host pod parou. Přiopilý Petr bez obalu nazve svou spolusoutěžící Janu čarodějnicí. „To mě vyloženě nas*alo. Ne naštvalo, nas*alo,“ poznamená Jana později, a také se svěří se sázkou, kterou uzavřela: „Já bych nikdy za jídlo jen jeden bod nedala, jenže jsem se vsadila. O vodky. Když dvakrát dám po jednom bodu, tak vyhraju vodky.“

Právě Jana (52) se postaví k plotně jako druhá. Ta se netají tím, že je zklamaná životem. Pro své hosty připraví tradiční jihočeské jídlo – nechybí jihočeská bašta, což je spousta masa a uzenin na jednom talíři, a k tomu knedlíky. Přestože ty domácí už prý nesčetněkrát vařila, v hostitelský den s nimi má problémy. Prý vyšla ze cviku, a tak dojde dokonce na spálenou cibuli, slzy a bolestivé zranění při strouhání brambor. „Ukápla jsem nějakou slzu, protože jsem se lekla, že mám málo času, že to nebudu zvládat,“ přizná vyučená švadlenka. „Nechtěla bych si udělat ostudu.“ Jana později projeví sympatie vůči Petrovi, který ji už nenazývá čarodějnicí, pánové si z Jany ale dělají legraci a snaží se jí namluvit podivína Pavla. Toho zase nechce Jana. A pondělní hostitel Jarda nebude chtít klobásu.

Středeční večer bude v režii Pavla (49). O tom si ostatní myslí, že je to tak trochu exot, a jejich teorie se záhy potvrdí. Pavel je přinejmenším zvláštní. „Kdybych mohl osobní smůlu prodávat, tak by byl Onassis vedle mě žebrák,“ prohlásí o sobě zádumčivě tenhle vyučený zámečník, který žije sám a na střelnici. Podmínky pro život to nejsou zrovna luxusní, na ubytovně, kde bydlí, například nemá k dispozici normální kuchyni, a tak celé své menu připraví venku na grilu. Hosté budou po příchodu v šoku. Přestože neočekávali žádný luxus, takovéto bydlení rozhodně nečekali, takže není nejspíš divu, že je pomalu, ale jistě začne přecházet chuť k jídlu. „Já jsem se teda zděsil, a myslím si, že ostatní taky. Připadalo mi to zde spíš jako vojenská ubytovna než jako bydlení,“ konstatuje zaskočený Jaroslav.

Ve čtvrtek předvede své kulinářské umění benjamínek skupiny, mladičká studentka Markéta (16). Hosty pozve domů a ukáže jim i svůj dětský pokojík. Do pořadu přihlásila s čistými úmysly dokázat, že i mladí umějí uvařit – a to se jí bezesporu podaří. Její lehké moderní menu hosty rozhodně potěší. Hlavní chod, tedy kotleta ve slanině, všem chutná – až na Jaroslava. Tomu totiž opět vadí uzeniny. Janě se to nezdá, a tak se do něj ostře pustí, co tedy vlastně jí. „Já nejím uzeniny teplý, v jídle přidávaný. Já ji sním jen samotnou,“ vysvětluje Jarda, čímž Janu rozhodně nepřesvědčí. „Jarda je zvláštní člověk. Tohle mu chutná, tohle mu nechutná… Těžko mu to člověk věří,“ vrtí nad ním Jana hlavou. Nad jejím počínáním ovšem také zůstává rozum stát: Přestože si u gymnazistky Markétky velice pochutná, vsázka je vsázka…

Jako poslední bude pro své soupeře vařit sebevědomý řezník Petr (44). Hosty přivítá v krásném, útulném domě, který sdílí s přítelkyní a jejím synem. Vsadí na domácí kuchyni, a tak všechno, co nachystá, bude skutečně domácí. Svíčkovou s karlovarským knedlíkem Petr všechny natolik nadchne, že nezbude ani jediný drobeček. Dokonce se málem strhne rvačka o poslední patky! Po vtipné zábavě si účastníci prozradí něco o svém bodování. Půjde Jana s pravdou ven? Přizná, komu nejvíc ublížila kvůli hloupé sázce o dva panáky levného alkoholu? Kdo nakonec dostane nejvíc bodů, možná i v historii pořadu? Dívejte se na další premiérový týden s Prostřeno!

VIDEO: Prostřeno šokuje: Jak takhle může někdo bydlet?!

Video
Video se připravuje ...

Prostřeno šokuje: Jak takhle může někdo bydlet?! FTV Prima