V již desátém, tedy jubilejním ročníku pořadu, který i po tolika letech diváky stále baví a zajímá, se o výhru 60 tisíc korun utkají tři ženy a dva muži. Jako první se k plotně postaví ošetřovatelka Jana. Ačkoliv na to nevypadá, a ani věk tomu příliš neodpovídá, už je i babičkou. Už ve třiceti osmi letech jí dcera porodila vnučku. Babičkovskou kuchyni ale Jana rozhodně nevaří - možná proto hosty lehce zklame sladká dýňová polévka.

V úterý se jako druhá v pořadí k plotně postaví skladnice Karla. Ta ostatní soutěžící překvapí svou orientací. Přestože má dva syny, mužům dala vale a žije s partnerkou, nad čímž se její hosté poněkud pozastaví. Neušlo jim totiž, že na dveřích má napsaná dvě jména. Dámská. „Olala,“ okomentuje Karlino přiznání Jana. „I takové věci se dějí,“ odsekne jí Karla a bude zcela očividné, že je jí vzniklá situace notně nepříjemná.

Středeční menu si vezme na starosti Petr. Ten hosty nepřivítá u sebe doma, ale v zařízení, ve kterém pracuje, tedy v denním stacionáři pro klienty s mentálním a kombinovaným postižením. Svým hostům se svěří se svým životním příběhem, který ho dovedl k zásadní změně života. Důležité ale je, jak se mu bude dařit u plotny a jak se mu jeho soutěžní menu povede. Jenže zrovna ten večer se mu bude lepit smůla na paty, a dokonce se mu podaří zmrazit dezert. „Kde se stala chyba?“ vyptává se Jana kousavě. „Chyba se stala v tom, že jsem se vůbec přihlásil,“ zavrčí Petr v odpověď.

Ve čtvrtek se stane šéfkuchařem Jakub. Pracuje jako konstruktér světlometů do osobních automobilů, miluje sport, hraje na různé hudební nástroje, umí malovat, baví ho vařit… a přesto je sám, před rokem se rozešel s přítelkyní. Její jméno však na schránce stále nechává. Mladý hostitel nachystá ostatním soutěžícím moderní menu a mimo jiné i polévku z kaštanů. Všichni si však stěžují, že chuti kaštanů převažovala chuť hub, a že měla polévka příliš hustou konzistenci. Kuba, milovník zdravého životního stylu, pro sport a zdravé stravování nejspíš ostatní moc nenadchne…

Poslední večer nachystá sociální pracovnice Blanka. Ostatní jsou přesvědčeni, že taktizuje, a tak se závěrečné kolo soutěže nečekaně vyhrotí. Zatímco se Blanka moří v kuchyni, ostatní soutěžící se cpou před domem pizzou. „Moje kuchyně asi není pro každého,“ zlobí se krátkovlasá bruneta, jejíž menu její soupeře zaskočí svou jednoduchostí. Připraví jim totiž bramborovou kaši se sekanou ve tvaru bábovky a tvarohové tiramisu. Večer to bude hodně neklidný a na povrch vyjdou věci, které zatím byly skryty. A jak celý týden dopadne, na to se můžete dívat již od pondělka…

VIDEO: Prostřeno se vrací! Začne pikantním přiznáním! Vyvolá podivné reakce!

Video
Video se připravuje ...

Prostřeno se vrací! Začne pikantním přiznáním! Vyvolá podivné reakce! FTV Prima

Fotogalerie
12 fotografií