V pondělí se ke sporáku postaví mladý skladník Petr (27). Jako sportovec si hlídá jídelníček a snaží se podle něj i vařit. Jenže nebude se zdát ostatním soutěžícím jeho menu příliš těžké? A patří vůbec palačinky nebo bramborové knedlíky mezi jídla, po kterých se dá zhubnout? Však mu je taky jaksepatří zkritizují. Ony knedlíky totiž nejenom, že obsahují mouku, tedy „bílý jed“, ale jsou také nedovařené… To na vítězství tedy nevypadá. Kromě toho se Mára během vaření vyzpovídá ze svého vztahu k veganům, které označí za militantní šílence! „Některý lidi si z toho udělali životní styl, jsou schopní koupit si triko s nápisem ‚I am vegan‘,“ vrtí nad nimi Petr hlavou.

V úterý se v kuchyni představí bolivijská lékařka Gabriela (38). Představí se nejenom ona, ale i její zem a národní pokrmy, které nabízí. Rozdíl mezi českou a bolivijskou kuchyní je poměrně zásadní: Oproti těžkým českým jídlům, po kterých prý Gabriela v našich končinách hodně přibrala, je v Bolívii polévka často jediným jídlem dne, protože jde o zemi chudou. A o to sytější musí být polévky tam servírované: Dodávají energii pro celý den. Pikantní nebudou její další jídla, ale sdělení taxikáře Jiřího, že mu bolivijský národní hlavní chod, tedy arašídová omáčka s krůtím masem, připomíná maso s UHO ze školní jídelny. „Nemám rád překvapení,“ pronáší v obavách, co mu drobná Bolivijka naservíruje k večeři.

Právě obézní Jirka (38) pak ve středu přizná, že zdravý životní styl dodržuje od ledna. Chodí na dlouhé procházky, stravují se zdravě, přemýšlí o každém soustu. Stýská se mu ale po bůčku. Doufá proto, že jednoho dne vědci zjistí, že jde o potravinu zdravou. „Na to se těším,“ směje se. Do té doby mu nezbývá nic jiného, než přežít na zdravějších variantách masa. Sám je vyučeným kuchařem, a i když se tímto zaměstnáním nikdy neživil, v kuchyni se otáčet umí. A to i vzdor faktu, že se svým hostům rozhodne připravit japonská jídla – která nikdy předtím nevařil. „Tohle byla premiéra,“ přizná spolusoutěžícím. Dostane za svou upřímnost body navíc?

Čtvrteční soutěžící Lenka (35), maminka na mateřské dovolené, se zase bude snažit o přípravu perfektní teryiaki omáčky. A debatovat, jestli je zdravá, nebo ne. Nad závitky se její hosté pozastaví, a Gábi Lence dokonce vysvětlí, že má v kuchyni vše špatně. Pánové se ale Lenky zastanou a připomenou, že Gabriela jako lékařka nemá hlavu, ale výkonný počítač, který chrlí informace bez ohledu na to, jakou paseku napáchají. Problémem tedy podle nich není Lenčina bezlaktózová kuchyně, ale Gabrielina nadprůměrná inteligence. Ostatním totiž u Lenky chutná. „Mám v puse jako v kolotoči, diskotéku, prostě bomba,“ rozplývá se třeba Jirka.

V pátek pak zdravě navaří Lucie (28), která na pestrý a vyvážený jídelníček velice dbá. Tím spíše v kombinaci s pravidelným pohybem. Však se jí také povedlo úspěšně shodit 14 kilogramů. U stolu se bude řešit, jak si udržet váhu, ke které se člověk dietami dopracoval. „Já znám jojo efekt velice dobře,“ posteskne si korpulentní Jiří. „Je důležitý nebrat to hubnutí a zdravou stravu jako trest, ale jako něco, co tě baví,“ radí mu proto Lenka, jejíž manžel pracuje ve fitness centru. Tipy budou padat různé: Koblížek po ránu, ne v deset večer, posilování vůle, změnit si styl chutí. Protože co nechutná dnes, může chutnat zítra. Zní to velice jednoduše, ale opak může být pravdou… Nikdo totiž neřekne, že je to všechno především v hlavě. Anebo na talíři? A bude to Lucčino menu stačit na výhru? A jak naladěni jsou její spolubojovníci, dojde na taktiku? To sledujte od pondělka na TV Prima!

VIDEO: Hubnoucí Prostřeno!: Jarní závitky versus doktorka z Bolívie

Video
Video se připravuje ...

Hubnoucí Prostřeno!: Jarní závitky versus doktorka z Bolívie 

Fotogalerie
12 fotografií