Jako první se k plotně postaví urostlý mechanik Adam (27), který by rád peníze z výhry dal na veselku se svou přítelkyní. Vysoký sportovec ovšem doplatí na svou výšku a při vaření narazí hlavou tak nešťastně, že si rozsekne čelo. Se svým řeckým menu však nenarazí, přestože podezřívá své spolusoutěžící z toho, že neznají tzatziki – a nebude tak daleko od pravdy. „Já jsem byl v Řecku počat,“ přizná usměvavý mladík u stolu. „Taťka tam nějakou dobu pracoval a mamka tam s ním žila, takže jsem tam i jako dítě vyrůstal,“ vysvětlí, proč zvolil zrovna tuhle exotickou kuchyni. U stolu bude hned první večer veselo.

V úterý hosty na večeři pozve mladá umělkyně Lucia (26), kterou do Prostřena přihlásila přítelkyně. „Nejsem překvapená, že má přítelkyni, naopak já jsem to tipovala,“ nechá se slyšet Magdalena. I ona má totiž za sebou lesbický vztah. „Takoví lidé se navzájem poznají,“ krčí rameny. Hosté si sice u Lucie budou stěžovat na malé porce, více než o jídlo však v téhle domácnosti půjde o zážitky. Večer to bude plný zvláštních okamžiků a korunu všemu dá psychedelická zábava, tedy parodie na pořad Prostřeno! v podání hostitelky a jejich kamarádů. Tento druh performance ale není každému po chuti. „Já jsem to moc nechápal, ale pak mi došlo, že je to recese…“ podotkne zaskočený Adam. „Já jsem byla šokovaná a zklamaná. Koukala jsem na to jako blázen. Kde jsem se to ocitla…“ nebere si servítky Magdalena.

Ve středu své kuchařské a hostitelské dovednosti předvede Michal (28), jenž vsadí na moderní kuchyni – do které budou patřit i batáty. Budou ale všichni vědět, co to je? A budou tentokrát stačit porce? A co taktika, změní někdo svůj přístup k ostatním? Ne všechny například potěší víno rozlévané z PET lahve, anebo příliš ostrá polévka. „Pro mě je tam pepře moc,“ stěžuje si Magdalena, která ji jako jediná nesní. „Já dávám ještě víc,“ reaguje Michal. Z celého večera je však tento mladý muž pořádně nervózní, nestíhá, a díky tomu kazí prakticky všechno, co se mu dostane pod ruce. U jeho stolu dojde také na odmítnutí pokrmu. Místy to proto vypadá, jako by chtěl Michal své soupeře alespoň opít, aby mu byli příznivě nakloněni a zábava se pěkně rozproudila. Hostitel podává nejprve pálenku, další alkohol pak i mezi chody...

Čtvrteční večer bude v režii invalidní důchodkyně Magdaleny (42), která si ale nechává říkat Lenka a věnuje se výkladu karet, kynologii a canisterapii. Přestože žije dlouhodobě v Irsku, do Česka se pravidelně vrací. Na své protivníky nasadí drsný kalibr: V Prostřeno! je proto, že to bylo poslední přání před smrtí její maminky, takže ostatní si oprávněně myslí, že citově vydírá. „Moc se mi nelíbilo, že tohle téma vytáhla u veselé večeře. Tímhle se nás možná snažila nějak ovlivnit,“ rýpne si Adam. „Lenka“ rovněž přizná, aniž by se jí někdo ptal, že nemůže mít děti, a opět se vrací ke své sexuální orientaci. Všichni jsou z ní na rozpacích, a stejně tak i ze zvěřince, který má doma.

Jako poslední bude vařit dobrácký ošetřovatel Dušan (42), co pochází ze Slovenska – a proto i jeho menu bude slovenské. Hosty však zmate, dokonce ani Slovenka Lucia nebude tušit, co je to například šatlava. Celý večer začne velkým faux pas, kdy hostitel zlije Magdalenu sektem tak, že do skleniček už nápoje už mnoho nezbude. Ještě že to ona sama vezme s humorem. A s humorem pak budou mnozí přistupovat i k zábavě, kterou Dušan pojme nacionalisticky: Jeho hosté musí malovat Slovenskou vlajku. „Tu přece nezná nikdo, takže z nás Dušan dělá dementy,“ podotkne ale jeden ze soutěžících. Jak nakonec celý týden dopadne? Zvítězí dobré jídlo, emocionální nátlak, taktika, anebo docela jiné pohnutky? 

VIDEO: Psychedelické Prostřeno!: Takovouhle performaci jste ještě neviděli!

Video
Video se připravuje ...

Psychadelické Prostřeno!: Takovouhle performaci jste ještě neviděli! 

Fotogalerie
7 fotografií