Před rokem červený koberec doslova políbil herec Petr Vančura (34), kterému při odchodu sjela lakovka a „držkopád“ byl na světě. Jeho přítel Jan Cina, který šel před ním, se jen přes rameno ohlédl a nechal svého padajícího muže svému osudu. Ten naštěstí měl jen lehké oděrky, ale jinak se nic vážného nestalo.

To Alois Švehlík (80) se při odchodu raději nechal podepřít z obou stran. Za jedno rámě ho vedl režisér a herec Jiří Mádl (33) a za druhé jeho maminka. Bylo zřejmé, že herec, který byl nominovaný v kategorii za vedlejší roli ve snímku Mádla Na střeše, měl krapet upito, ale proč ne, na galavečeru potkal spoustu kolegů, a tak sklenka vína byla na místě. Švehlík roli získal po Janu Třískovi (†80), který před natáčením tragicky zemřel po pádu z Karlova mostu.

Video
Video se připravuje ...

Vojta Kotek: Na Českého lva vyvedl přítelkyni Valerii! Markéta Reinischová, Jan Jedlička

Po schodech se vůbec dobře nesestupovalo lidem v letech, přece jenom už obtížněji chodí. Naštěstí byl vždy někdo po ruce, kdo jim pomohl. Třeba Iva Janžurová (75) měla svou vnučku a kamarádky.

Video
Video se připravuje ...

Iva Janžurová na Českém lvu Markéta Reinischová, Jan Jedlička

Ale někteří hosté filmového svátku takové štěstí neměli a doslova si na koberci ustlali. Dvacet si po afterparty dala dáma v sytě růžových šatech a na kolena padla slečna v černých šatech. Padající hosté si vždy odnesou jen pár modřin nebo oděrek, ale jelikož se tohle děje každý rok, tak by neškodilo, kdyby organizátoři zajistili pár statných chlapíků, kteří by lidem v podroušeném stavu pomohli ze schodů dolů. Přeci jenom leckdy jde doslova o život...

VIDEO: Václav Marhoul s Nabarveným ptáčetem ovládl Českého lva.

Video
Video se připravuje ...

Václav Marhoul s Nabarveným ptáčetem ovládl Českého lva. David Turek, Jan Jedlička

Fotogalerie
182 fotografií