Jako první se k plotně postaví Matilda (67), která ráda sleduje televizi, a podle svých vlastních slov Prostřeno! nevynechala ani jednou. Čiperná důchodkyně vsadí na oblíbené domácí recepty, jenže u stolu se jí sejde hodně mladá parta a tyto recepty se jim budou zdát až trochu retro…

Své hosty však Matilda překvapí i košatostí své rodiny, byť je už třináct let sama: Ani jedno ze dvou manželství jí totiž nakonec nevyšlo. „Mám šest dětí, třináct vnoučat a pět pravnoučat,“ vypočítává, načež se od svérázného Radka dočká uznání ve stylu: „To je výkon!“. Jak si ale Matilda poradí s mladičkým Damiánem, který nejí maso, zatímco ona má kuřecí dokonce i v „kapání“ v polévce? Hned v pondělí bude pěkně veselo!

Druhým v pořadí bude benjamínek skupiny Damián (18). Student střední školy se rád baví studiem a vším kolem designu a grafiky. Vaří už od svých třinácti let a vaří rád, přesto však večeři servíruje u své kamarádky. Damiánovi rodiče si kamery v domácnosti nepřáli. Mladý muž se masu vyhýbá ne proto, že by byl vegetariánem, ale je pescetariánem (tedy jí rybí maso) - a proto i pro své soupeře připraví rybu a plody moře. „Mladý lidi takhle většinou experimentujou s jídlem. I já sám jsem nějakou chvilku vegetarián,“ myslí si Radek, čímž v podstatě nazve Damiánův způsob stravování jen teenagerovským výstřelkem. Ochutnají ale všichni krevety? A pro koho to bude premiéra? Bude se i řešit, zda je vhodné připravit lososa jako stejk, tedy uprostřed trochu syrový…

Středeční večeři připraví pradlena Sandra (31), která nejraději připravuje česká jídla. Zato nejí syrové maso, mořské plody a moc nemusí houby. Sandra hosty přivítá v krásném domě, a tím je překvapí. Bude se jim u ní líbit? Anebo se jim bude líbit tak, až to vzbudí závist? Sandra nachystá českou kuchyni v moderním podání. Pochutnají si hosté na dukátových buchtičkách? „Je to takový… dětský,“ zkritizuje ji Matilda. „Já bych dětský dezert nikdy nedala.“ Ostatní soutěžící plavovlasá hostitelka nepotěší ani svíčkovou omáčkou, ani tím, že knedlík si dovolí ohřát v mikrovlnné troubě. Bude kolem toho spousta řečí – a jak se zdá, minimálně jedna dáma Sandře úspěch nepřeje. Holky si prostě nepadly do noty. Zábava ale nakonec ledy uvolní - hélium totiž udělá své.

Čtvrtek bude patřit Radkovi (31), který pracuje v tiskárně. Radek žije se spolubydlící a hostům to nejde do hlavy. Jak to funguje? Muž a žena v jednom bytě? Radek si myslí, že je introvert, který se v dobré a příjemné společnosti mění na extroverta. U stolu baví ostatní a některé dámy v něm hned najdou zalíbení. Ne však v jeho kuchyni. Polévka je podle některých třeba příliš ostrá. „Já jsem ji jen ochutnala, ale nejedla jsem ji, protože mi to nechutnalo,“ stěžuje si Matilda. A není to jediná její výtka, co během večera u stolu padne… „Myslím si, že jde tvrdě za výhrou,“ myslí si o rázné důchodkyni Sandra.

Páteční večer si vezme na starost maminka na mateřské dovolené Eliška (29), která ráda tvoří zdravé recepty. Pro výhru míří stejně sebevědomě jako Matilda, jenže ne tak zákeřně: Připraví hned dvě panenky a zeleninové špagety, slaný koláč a rovnou dvě zábavy. A poradí si i s úkolem týdne. Zkrátka se snaží. Strhne se kolem toho hodně ostrá diskuze. Podaří se vášně uklidnit? A dojde na pravidelné páteční vyříkávání? Kdo s kým se vlastně celý týden nemusel? „Chvíli jsem se bál, že opravdu vypukne hádka kvůli svíčkové…“ přizná pak zaskočený Damián. Jak tedy celý týden nakonec dopadne a kdo se stane vítězem? Vyhraje dobré jídlo, nebo zvítězí jiné pohnutky? Napínavé to bude až do konce!

VIDEO: Pescetarián Damián v Prostřeno!: Mladický výstřelek nebo životní styl?

Video
Video se připravuje ...

Pescetarián Damián v Prostřeno!: Mladický výstřelek nebo životní styl? 

Fotogalerie
12 fotografií