Stavař a řemeslník Jarda (36) v pondělí, kromě vaření, montuje v bytě pionýra. Jeden z jeho koníčků, jemuž se věnuje už od svých 13 let. Další představí vzápětí: Vzdor svému věku totiž podlehl „zábavě mladých“, tedy youtuberingu, a proto přijde na zábavu Dežo, co pro své hosty nachystá vědomostní soutěž. „Určitě to bude na IQ hodně,“ prohlašuje Jaroslav alias Dežo a jeho styl mluvy jistě ne náhodou připomíná slavnou cikánku Jolandu. Zatímco někomu přijde tento druh legrace „milý“, ne každý ho ocení: Například benjamínek skupiny, mladík Milan. Ten zhodnotí toto překvapení jako velice trapné.

Právě student plzeňské právnické fakulty Milan (23) bude vařit hned druhý den, tedy v úterý. Ten nabídne svým hostům rolky, ve kterých je kozí sýr - Petra, která sýry nejí, to ale ani nepozná. Hosté si z úterního dne odnesou ještě jedno zjištění. I na Vinohradech se dá bydlet jako v japonském hotelu pro přepracované manažery. Tedy Milan tak žije a vůbec mu to nevadí. Je totiž ENFP – člověk, který má rád originalitu a nikoho nenapodobuje. V krásném bytě, co sdílí s kamarádem, má přitom k dispozici jenom jednu malou komůrku, jejíž vybavení ostatní soutěžící šokuje. „Ale taky co víc on potřebuje? Potřebuje se vyspat, a tohle je taková velká postel,“ zhodnotí jeho skromné bydlení Eva (34).

Tahle dvojnásobná maminka na plný úvazek se ve středu přizná, že v Prostřeno! už jednou účinkovala, před dlouhými devíti lety. A také pochopí, jak obrovská „ptákovina“ je hlásit se do pořadu podruhé. Nebo to alespoň tvrdí. Je to taktika, nebo je opravdu ve stresu? Eva to schytá za bramboračku, která je bramborovým krémem či spíše bramborovou kaší. Měla vařit tu, kterou znají všichni, ale na to už je trochu pozdě. Nepotěší ani dezert, buchtičky, hostům totiž vadí, že se topí v omáčce. Eva se bude snažit o dokonalý večer, všechno to bude mít vyladěné… Do poslední barvičky. Jak se ale bude líbit její zábava? Všichni totiž dostali instrukce, aby si s sebou vzali plavky…

Ve čtvrtek se do sebe pustí Milan s Jardou. Kdo z nich chce víc pozornosti a kdo je větší taktik? A jsou batáty fakt tak sladké, aby způsobily takové divadlo? „Mám opravdu důvodné obavy z toho, že to říká jenom proto, aby mohl strhávat body, tudíž jsem se rozhodl zakročit,“ vysvětluje Milan, proč se začal až nečekaně ostře dohadovat s Jardou. S ním má ostatně problémy už od počátku, jelikož čtvrtý soutěžní den je ze stavařského youtubera Sněhurka... Zjištění, že ředitelka z mateřské školky Jana (32) dělá párovou akrobacii a závěsnou variantu téhož, její spolustolovníky šokuje. V pozitivním smyslu slova. Ani Jana není před kamerou nováčkem: Účinkovala v pořadu Souboj nevěst.

Páteční hostitelka Petra (38), sekretářka v rodinné firmě, zaboduje už tím, že přizná, že má vlastní pípu. Načepované pivo jí pomůže nahnat body, aniž by to věděla. A jako zábavu si pro své soupeře připravila záchranářský kurz, k němuž si pozve zkušeného záchranáře. Prý si při resuscitaci máme prozpěvovat koledu Rolničky. Ale v duchu… „Ona resuscitace s vánoční tematikou opravdu není to vhodný a pravý ořechový,“ směje se zdravotník. Nervozita před velkým finále se sice stupňuje, ale tohle všechny na sto procent pobaví. Kdo nakonec zvítězí? Ten, kdo na sebe strhával po celou dobu pozornost, anebo spíše ten, kdo lépe uvařil?

VIDEO: Sněhurka v pořadu Prostřeno? Youtuber Jarda všechny zaskočí

Video
Video se připravuje ...

Sněhurka v pořadu Prostřeno? Youtuber Jarda všechny zaskočí FTV Prima

Fotogalerie
13 fotografií