Pracovnice na obecním úřadu Boženka (51) bude vařit hned v pondělí a dost zklame své spolustolující tím, že tatarák nebude z hovězího. Zaskočí je i segedínskou omáčkou bez masa. „K segedínu to mělo hodně daleko,“ hodnotí její menu lehce znechucení hosté. Boženka totiž preferuje veganskou kuchyni: Začala tak před lety vařit synovi, ale tento způsob stravování si oblíbila celá rodina, takže už u něj zůstali… Jenže kdo z hostů to dá? A jak se domluví s Boženkou? Bude při jejich večeřích vůbec něco jíst? Někteří vezmou Boženku u stolu jako výzvu.

Takže Vlaďka (44) jí hned v úterý připraví kompletně veganské menu. Experimentálně. Ostatní se rozhodla potěšit rybou, a losos všechny potěšil. Tedy kromě vousatého Petra. „Nenadchlo mě to moc, ale taky mě to nezklamalo,“ nechá se slyšet. Jak ovšem spolusoutěžící zareagují na Vlaďčino přiznání, že ona, coby osoba sbírající staré věci, „udělátka“ na kremrole našla u popelnic? Bude hostům po takovémto odhalení ještě chutnat?

Ve středu vaří zedník Petr (27), co se v kuchyni jaksepatří zapotí. Zabrat mu dají především knedlíky: Zapomene do nich dát totiž vajíčko a divná hmota se mu rozvaří. Podaří se je zachránit? A jak dopadnou ostatní pokrmy? A jak se bude tvářit veganka Boženka, na kterou Petr tak trochu kašle? V avokádovém krému jsou živočišné produkty a Boženka si kousne, aniž by se zeptala. Takže nakonec vlastně ani nechce vědět, co to jedla. Petr si ovšem myslí, že by měla alespoň ochutnat. „Aby věděla, jaké to je, když už my jsme zkusili její stravu,“ prohlásí.

Že by začínaly oplátky? Nebo ty se v tomto týdnu nepečou? Nad celou partou se navíc vznáší jedna otázka: Když Boženka vysvětluje, jak si připravit veganskou slaninu, Petr se oprávněně ptá: „Proč jsou lidé vegani, když hledají náhrady masitých pokrmů a cosi z rýže, nebo sóji nazývají názvy masových pokrmů?“

Čtvrteční hostitelka, mladičká Patricie (18) překvapí. Parta se prošmejdí k cimbálovce a Patricie předvede nejen to, že válí u plotny, ale také skvělý zpěv. Dříve, jak sama přizná, totiž s tímto folklorním sborem zpívala, a nyní se k této zálibě zase vrací. Boženka se u sympatické brunetky konečně nají. Místo kachny, kterou dostanou ostatní soutěžící, jí totiž Patricie připraví seitan, což ji velice příjemně překvapí. „Bylo to úžasné,“ nemůže si Boženka svou náhradu masa vynachválit.

Montér Michael (23) se v pátek nechá inspirovat recepty světových šéfkuchařů. Připraví polévku, ve které stojí lžíce, hovězí Wellington, a jako zábavu nechá hosty, aby si upekli buřty v krbu v obývacím pokoji jejich domu, který sdílí s maminkou. Boženka tedy dostane kukuřici. „Byla to, s prominutím, taková kravina, ale bylo to fakt dobré, hodně jsme se u toho zasmáli,“ zhodnotí takovéto opékání Patricie. Proč se bude listovat Kámasútrou? Na co ji Michal používá? A proč ji nastraží pro zvědavé hosty? A jak celý týden dopadne? Vyhraje dobré jídlo, nebo zvítězí jiné pohnutky? Napínavé to bude až do konce!

VIDEO: Vegansko – masožravé Prostřeno!: Jak Petr vysvětlí, že Božence nenachystal speciální menu?

Video
Video se připravuje ...

Vegansko – masožravé Prostřeno!: Jak Petr vysvětlí, že Božence nenachystal speciální menu? 

Fotogalerie
12 fotografií