Jako první se k plotně pod rouškou postaví podnikatel v oboru cestovní ruch Pavel (28). Během pandemie přišel o příjmy, a tak by se mu výhra do rodinného rozpočtu rozhodně hodila.

Jak si hosté pochutnají na menu, které zní, jako by ho sestavil světoznámý šéfkuchař? Jeho ambiciózní menu slibuje například křepelčí vajíčko v hnízdě z variace salátků, kozího sýru a červeného francouzského kaviáru, zdobené čokoládovou hlínou, česnekový krém s vyšlehanou latte pěnou a zdobený lístkem jedlé růže, francouzské jarní kuřátko s petrželkou servírované s bramborovo-hráškovým pyré, zdobené lístkem máty, či domácí vanilkové crème brûlée s malinovou redukcí. Už při čtení menu se v hostech probouzejí velká očekávání, a u stolu se nešetří komplimenty. „Děkuju, já mám z toho takový smíšený pocity, obavy,“ bude se pýřit hostitel skromně.

Úterní večer bude v režii mladého studenta Jakuba (22). Své soutěžní menu se rozhodne navařit doma, ale podávat ho bude na zahradě nedaleko bytu. A tím nejtěžším úkolem se ale překvapivě stane to, jak uvařené jídlo přepravit na místo servírování. Hosté na místo srazu dorazí dřív než hostitel. Budou si muset sami prostřít a začátek večera bude probíhat v celkem nervózní atmosféře. „Já bejt ten host, tak mě to zaskočí,“ připouští Kuba.

A nakonec se ukáže, že doma zapomněl i dezert! Vracet se pro něj už nebude. Jak to přijmou hosté? Někteří to podle svých vlastních slov čekali, další vystresovaného Kubu chápali a nijak ho neodsuzovali… jenom rozčarovaný Pavel si nahlas postěžoval: „Ve mně vypěnilo asi všechno to, co jsem za ten den nasbíral, a byl jsem zklamanej.“ Zachrání situaci alespoň zábava – kterou se stane návštěva kostela?

VIDEO: Napínavé Prostřeno!: Jakub nestíhá!

Video
Video se připravuje ...

Napínavé Prostřeno!: Jakub nestíhá! 

Ve středu předvede, co u plotny dovede, vždy pozitivní Kateřina (26), kterou do soutěže přihlásila její životní partnerka, s níž před časem vstoupila do registrovaného manželství. Všechny upřímně zaskočí, že je Katka lesba, a přiznávají, že to rozhodně netipovali. „Chtěla jsem, aby byli překvapení, aby je dneska něco šokovalo,“ usmívá se Katka, která u stolu nesnese kromě ryb a mořských plodů také rýpaly.

Co se jejího menu týče, vsadí na poctivou domácí kuchyni – paštiku s domácím pečivem, kulajdu s pošírovaným vejcem, líčka na víně a kořenové zelenině s celerovo-bramborovým pyré a mini dortík. Hosty pozve do svého domu a prostře na zahradě, kde jim bude podávat své pochoutky. K paštice udělá domácí rohlíčky a líčka v hlavním chodu budou vepřová. A jako zábava se bude odezírat ze rtů. Katce bude přát i počasí a večer proběhne v příjemné atmosféře.

Čtvrteční večeři nachystá Adrián (42). Coby Slováka ho pandemie uvěznila v České republice a nemůže se vídat se svými syny z prvního manželství na Slovensku, což ho velice trápí. Jako správný patriot pro své hosty nachystá typicky slovenská jídla: „niečo malé pod zub, vývar s domácou mrveničkou, pečenou kačicu s kapustou a lokšami alebo knedľou a dezert jeho detstva“. Málokdo tuší, co se pod těmito názvy vlastně skrývá.

Adrián, jenž prostře na zahradě, bude mít ovšem smůlu: zradí ho počasí. Jak si poradí s deštěm? Nebude hostům na zahradě zima? „Co se týče stolování, určitě to bylo nepříjemný. Už ten štít, ta desinfekce, ty odstupy… a ještě tam někde pořád prokapávalo… ale zase, Adrián za to nemůže,“ konstatuje Jakub. A to na něj, na rozdíl od blondýnky Jitky, ani nevycákla voda a neskropila mu záda!

VIDEO: Upřímnost v Prostřeno!: Dojde na slzičky!

Video
Video se připravuje ...

Upřímnost v Prostřeno!: Dojde na slzičky! 

V pátek bude vařit Jitka (39), bývalá tenistka a nyní podnikatelka. Pro své hosty připraví vitello tonnato, hráškový krém s parmazánovým chipsem, kachní prso s parmazánovými bramborami a cibulovou marmeládou a limetkový cheesecake. U plotny si Jitka ví rady, ale ani jí nepřeje počasí. Na svůj večer proto sehnala i tepelné lampy. Večer však poznamená Pavel, co se celý týden netajil tím, že mu Jitka nesedla. A dnes se jí to rozhodne vysvětlit...

Jitka zůstane jako opařená, dojde i na slzičky. „Vlastně mi teď řekl, že si celej tejden myslel, že mám dvě tváře. Tak… mě to mrzí,“ hlesne. „Ty slzy asi nebyly hraný, asi to nečekala. Anebo jí prostě nikdo do tváře neříká, co si o ní myslí, nevím,“ krčí pak Pavel lhostejně rameny. Podaří se večer ještě zachránit? Napínavé to bude zkrátka až do konce, proto se ani tento týden nezapomeňte každý všední den dívat na FTV Prima!

Fotogalerie
17 fotografií