„Odvolání obžalované není důvodné. Není pochyb o tom, že to byla obžalovaná, kdo dítě porodil, a že její jednání vedlo k usmrcení dítěte. Dítě usmrtila po předchozím uvážení. Věděla, že je těhotná, nijak se na to nepřipravovala,“ uvedl soudce Vrchního soudu v Olomouci Vladimír Hendrych.

Nález mrtvého tělíčka malého miminka, podle informací Blesk.cz šlo o holčičku, šokoval loni v červenci celou Holubovu ulici v Karviné. Příčinou smrti bylo udušení.

„Tělo novorozeněte bylo nalezeno náhodným svědkem v kontejneru na směsný odpad v Karviné,“ uvedla tehdy mluvčí moravskoslezských policistů Gabriela Pokorná.

Tělíčko našel bezdomovec, který se prohrabával odpadky. Upozornil nejbližší kolemjdoucí. Policii zavolal taxikář po apelu ženy, která neměla zrovna telefon.

Pomohla DNA

Policistům  vpátrání pomhly stopy DNA nalezené u mrtvého novorozence. Věděli, že matou je narkomanka na parvitinu. Krajský toxi-tým kriminalistům vytipoval přes 340 žen, policistům se počet možných pachatelek podařilo snížit na 250. Matku dítěte se podařilo najít v první stovce.

Za svůj neomluvitelný čin půjde žena na 17 let do vězení. Přitom stačilo tak málo a děťátko mohlo získat šanci na život i milující rodinu. Necelé dva kilometry od popelnice je totiž baby box. V náhradní péči jsou i její další děti.

VIDEO: Takhle probíhalo zatčení muže podezželého z vraždy mladíka (†22).

Video
Video se připravuje ...

Zadržení muže podezřelého z vraždy mladíka (†22). NCOZ

Fotogalerie
7 fotografií